Buna ziua.Am neaparat nevoie de un sfat.parintii mei au cumparat in 1997 o casa cu contract de vanzare cumparare pe care nu l-au legalizat la notar.in 2008 prin notar i-au chemat pe vanzatori pt a semna contractul de vanzare cumparare autentic unde ei nu s-au prezentat.in urma cu cateva zile am aflat ca ei au luat imprumut o suma forte mare de bani de la oo persoana fizica si au girat cu casa noastra.intrebarea mea este :avem vreo sansa sa scapam fara sa ne pierdem casa???Multumesc anticipat.
Asemenea intelegere trebuia incheiat in forma autentica, respectiv un contract de imprumut-ipotecar ! Cum in speta imobilul nu este inscris in CF, Notarul nu avea cum sa incheie o astfel de intelegere.
Nu-mi pot da seama cum cineva poate imprumuta o suma asa mare pe ce baza????Verbala???Trebuie sa fii chiar...... Oricum luni avem programare la un avocat,speram sa se rezolve .Va multumesc din suflet pt ajutor.
Nu va este clar !? In toata povestea asta este un pagubit si un TEPAR !?
Avem putine informatii, pentru a stabili in mod concret, ce pasi trebuiesc facuti, cine si cum se face vinovat, insta cu siguranta trebuieste sesizat parchetul .
Cu regret va anunt ca, din prezentarea dv., imi reiese ca acea casa nu era a parintilor dv.
Vanzatorii au gresit ca nu au perfectat vanzarea, asa cum si parintii dv. au gresit ca nu au obtinut vanzarea. Si interesul perfectarii contractului era mai degraba al parintilor dv. si nu al vanzatorilor.
Daca acel imobil avea carte funciara dupa cum spuneti, independent de faptul ca aveti rol fiscal sau nu, creditorului promitentului vanzator nu i se opune rolul fiscal, ci cf. Nu i se opune promisiunea de vanzare decat daca aceasta era trecuta in cf.
Da, cum spuneti, e mult mai dificil. Foarte dificil.