avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

In situatia in care casa e a bunicilor, au fost doi copii din care unul a murit.
Bunicii au murit in 1997 respectiv 2007 fara sa se faca succesiunea. Mama si si cu unchiul sunt copii bunicilor.Unchiul a fost casatorit fara sa aiba copii si a decedat in 2013.Noi vrem sa facem succesiunea, dar sotia unchiului, cumnata mamei, are vreun drept. Ce cota parte are la casa. Specific ca mama a avut grija de casa dupa moarte proprietarilor si a platit impozitele si utilitatile.In situtia asta care sunt drepturile ei la casa si daca are vreo cota parte?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
paul2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:52, 13 Ianuarie 2016
Buna seara
Casa se imparte initial in doua parti egale, una a mamei si una a unchiului.
Partea unchiului se imparte astfel: 1/2 sotia si 1/2 mama dumneavoastra.
In aceste conditii mama dumneavoastra ia 3/4 din casa si matusa 1/4.
Faptul ca mama dumneavoastra a platit anumite sume si a suportat cheltuielile de inmormantare, intra in pasivul succesiunii si se impart la fel.
Mai explicit ce inseamna pasivul. Se vor scade de undeva di masa succesorala?Faptul ca s-a platit impozite, nu s-a lasat casa i paragina si s-a mai facut ceva la casa se vor deconta undeva?
Investitiile mamei nu intra in succesiune dar trebuie dovedite cu acte.
Restul cheltuielilor se raporteaza, ca si activul (bunurile succesorale) si se impart in cote.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Cat la suta mostenesc? catalinbadboy catalinbadboy Am o casa pe numele bunicilor, decedati amandoi, ei au avut 2 copii, mama si unchiul meu, decedati si ei......unchiul meu era casatorit, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Testament fara titlu de proprietate florina5439 florina5439 Buna ziua. As dori sa stiu mai multe despre intocmirea unui testament. Bunica mea a divortat de sotul ei, cu care a avut doi fii. Bunicul s-a recasatorit si a ... (vezi toată discuția)