gigipopa a scris:
Altfel spus: deschidere fisei individuale ssm se face de catre angajatorul de munca temporara. Acesta completeaza rubrica la instruirea introductiv generala si la instruirea la locul de munca (se prelucreaza materiale legate de activitati posibile, conform meseriei lucratorului) la care poate fi repartizat in cadrul unei firme interesate de meseria respectiva a lucratorului.
In urma plasarii lucratorului pentru desfasurare activitate la firma "X" se procedeaza la respectarea prevederilor art. 90 al.(2). Practic instruirea la locul de munca se reia la firma "X" unde se prelucreaza riscurile profesionale existente la locul de munca respectiv, instructiunile proprii ssm si alte materiale de instruire specifice locului de munca. Mentiunea se face in prima rubrica din cadrul instruirii periodice.
In final se completeaza rubrica din fisa individuala ssm "admis la lucru", se semneaza si se dateaza.
Cum contractul de muncă temporară este un contract individual de muncă ce se încheie în scris intre agentul de munca temporara şi salariatul temporar exact pe durata unei misiuni si acesta coincide cu perioada de timp pe care se incheie contractului de punere la dispozitia utilizatorului, a angajatului, nu vad de ce agentul de munca temporara sa mai intocmeasca o fisa individuala de instruire inutila.
Dupa cum am aratata mai sus legislatia este clara, Instruirea introductiv-generala si Instruirea la locul de munca se face de catre utilizatorul salariatului si nu de agentul de munca temporara care sa anticipeze eventualele “activitati posibile”. Ce rost ar avea o astfel de instruire si in ce timp sa fie efectuata cand contractul de munca temporara este identic ca perioada cu contractul de punere la dispozitie? De altfel in contractul de muncă temporară
exista obligatia precizarii, conditilor în care urmează să se desfăşoare misiunea, durata misiunii, identitatea şi sediul utilizatorului, deci contractul de munca temporara nu se poate incheia pana nu se cunoaste misiunea ce urmeaza a fi indeplinita de salariat.
Cred ca
prevederile art. 83 lit d) si 90 alin. (2) (reproduse mai sus)
sunt foarte clare si obligatorii , astfel efectuarea instruirii lucratorului in toate cele trei faze ii revine in totalitate utilizatorului de munca temporara.