avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Evaluare apartament pt.stabilire impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Evaluare apartament pt.stabilire impozit

Detin un apartament de 2 camere din care in 1 camera desfasor activitate ca PFA-traducator in baza unui contract de comodat. De la Dir.Taxe si Impozite sector 6 am obtinut un formular de declaratie fiscala de completat in vederea stabilirii impozitului dar mi s-a spus ca trebuie sa prezint un certificat de evaluare intocmit de un evaluator autorizat ANEVAR in vederea calcularii impozitului necesar pentru 1 camera.
Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti unde gasesc o lista de evaluatori autorizati pentru a-i contacta. Am contactat azi pe cineva si am aflat ca, pentru un apartament (indiferent de nr.de camere), evaluarea costa cca.500 de lei, ceea ce mi se pare foarte mult. Pe site-ul ANEVAR am cautat dar nu am reusit sa identific vreo posibilitate de contact cu diversi evaluatori.

Va multumesc pentru amabilitate
Cel mai recent răspuns: emaconsult , utilizator 16:10, 22 Ianuarie 2017
Incercati aici (trebuie sa selectati EBM)
[ link extern ]
Pentru intocmirea unui raport de evaluare a unui apartament/ a unei garsoniere, un evaluator are nevoie de urmatoarele documente:
• Act de proprietate
• Incheiere de intabulare
• Extras de carte funciara pentru informare
• Memoriu tehnic
• Plan de amplasament si delimitare (scara 1:200 / 1:500)
• Fisa bunului imobil
• Releveu apartament
• Copie carte de identitate client / Copie Certificat de Inmatriculare (societati comerciale)
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2017
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare imobil in vederea stabilirii cotei de impozitare simoalin simoalin Buna ziua, Detin un apartament 3 camere Bucuresti (zona Ilioara sector 3) in care isi au sediul social si 2 firme + un PFA (toate ale familiei). Familie ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru evaluarea imobiliara a unui apartament Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu si eu ce acte imi sunt necesare pentru a obtine un raport de evaluare imobiliara? (vezi toată discuția)
Verificare raport evaluare cladire nerezidentiala pers. fizica (in vederea impozitarii) rdpfa rdpfa Din ghidul de evaluare GEV500 intrat in vigoare la 31.12.2015 nu reiese clar daca este obligatorie verificarea raportului de evaluare inainte de depunerea ... (vezi toată discuția)