avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O problema aparent minora: desfiintarea bancii din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O problema aparent minora: desfiintarea bancii din fata blocului

Buna ziua,

As dori sa stiu cum procedez in urmatoarea situatie:am facut o cerere la Primaria de sector pentru ridicarea bancii din fata blocului. Am specificat ca locuim la parter si ne deranjeaza grupurile de persoane care stationeaza pe banca atat ziua cat si noaptea, vorbesc tare, uneori consuma alcool,vorbesc obscen. Mi s-a raspuns ca am nevoie de acordul a 50%+1 a proprietarilor din bloc(asta in conditiile in care la blocul de vis-a- vis au ridicat banca fara nici un tabel).Bun. Timp de aproape o luna, am batut la usa a 99 de apartamente.Am reusit sa strand 54 de semnaturi din 99(a singura persoana s-a opus, pe restul nu i-am gasit acasa sau nu mi-au raspuns- Daca mai aveam timp si disponibilitate cred ca strangeam acorduri de la aproape toti locatarii, dar a fost destul de abositor sa bat din usa in usa).Tabelul a fost stampilat si de catre reprezentantul Asociatiei de locatari.Am trimis tabelul si am asteptat sa ridice banca, cand surpriza! primesc urmatorul raspuns: "bancile au fost amplasate conform unui plan amplu de amenajare desfasurat pe raza rectorului iar pentru tulburarea linistii publice va rugam sa va adresati Politiei Locale". M-am dus personal la sediul Directiei de Administarea Domeniului Public care a emis raspunsul, pentru explicatii, dar dupa ce mi-am spus numele, nici d-nul director nici d-na referent care a intocmit raspunsul nu mai erau acolo. La secretariat mi s-a spus ca ma vor suna imediat ce soseste d-nul director. Nu m-a sunat nimeni.Am sunat la Primarie , mi-au spus ca verifica si ca m-a suna, nu m-a mai sunat nimeni.
Mi se pare aberant ce se intambla si un abuz in servicu, dar nu stiu unde sa reclam si ce sa fac.:((
Va multumesc pentru intelegere si astept un sfat util.
Cel mai recent răspuns: Ela- , utilizator 21:24, 2 Februarie 2016
...si vorbiti in necunostinta de cauza.Sa te trezesti dimineata la 7 pentru ca ai un servicu si sa nu poti dormi pana la 3 noaptea pentru ca persoane in varsta/tinere(cu o sticla in mana) n-au unde sa stea, chiar este dragut!;)

Nu intotdeauna poti sa chemi Politia, noaptea spun,pentru ca persoane vorbesc, rad, la fereastara ta pe banca, si oricum, daca pleaca unii, vin altii:D

Sa amplasezi o banca, ca loc de socializare, la fereastra cuiva si sa consideri ca acea persoana e "rautacioasa" daca incerca sa faca ceva in legatura cu asta, chiar n-ati inteles nimic din ce am spus.

...si cred ca este destul de greu inteles daca nu esti in situatie.
Haideti sa fim seriosi, chiar m-am uitat, aproape ca nu mai exista banci pe trotuare.
Oare de ce au fost luate?
Sa iei toate bancile de pe o strada si sa mai lasi doar una, unde sa se adune toti cei de la blocurile de unde le-ai luat, cum vi se pare?Ori le iei pe toate, ori le reamplasezi pe toate, nu credeti ?
Pe mine nu ma deranjeaza oamenii care vorbesc pe trotuar, pe mine ma deranjeaza oamenii care vorbesc la fereastra mea, despre asta este vorba.
Sa generalizezi, e usor, insa aici vorbim de un caz particular.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
Adriantot, moderator
Stimata doamna, e suficient sa postati aici, nu trebuie sa insistati cu mesaje private.
Si eu inteleg f. bine orice forma de comunicare, in cazul acesta, scrisa, chiar ma pricep sa stiti.
Unde locuiesc eu, sunt multe banci, frumos amenajate si intretinute, insa nu este relevant acest lucru pt situatia dvs. Relevant este ca o banca amplasata pe trotuar e ceva util cetatenilor.
Vecinii de de sus, cei din dreapta/stanga sunt la fel de deranjati? Si acest lucru este relevant.
Eu v-am aratat un punct de vedere, o alta perspectiva a felului in care vedeti dvs solutia. Nu trebuie sa traiesc eu experienta dvs, v-am aratat si alt fel de a privi situatia si v-am expus si opinia altcuiva, fata de cineva care incearca sa scoata o banca care mie imi foloseste.
Si atentie..eu nu v-am spus sa chemati politia noaptea, in fiecare noapte cand se aduna persoanele care va deranjeaza.
Eu v-am sugerat sa faceti o sesizare la politie, sa o depuneti, sa aiba un nr de inregistrare, pt a primi un raspuns, o solutionare. La care sa puteti face revenire, indicand nr reclamatiei, ulterior, daca nu primiti raspuns in termenul legal.
Nu doar eu fac demersuri ci si []Asociatia de proprietari a facut 2 demersuri pana acum si Primaria nu a raspuns.
Intrebarea dvs cum ca daca nu ar mai exista banca, ma vor deranja oricum discutiile de pe trotuar, este tendentioasa si sugereaza un raspuns care sa ma puna intr-o lumina proasta.
Eu nu vreau sa va conving de "adevarul" meu si nici dvs. se pare ca nu reusiti sa ma convingeti de "adevarul dvs.Fiecare are realitatea lui si adevarul lui.
Cand copilul meu aude cuvinte obscene si nu poate sa doarma noaptea, e mai greu sa accept o alta varianta.
Ideea este cum o initiativa a Primarie ce se vroia buna, poate aduce dezavantaje iar acum nu tine cont ca dezavantajele sunt mai mari decat avantajele
Nici dvs. nu ati raspuns la multe intrebari.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
Ela-, utilizator
[Partea editata raspunde unui mesaj sters. Rog participantii la discutie sa inceteze cu mesajele offtopic. Multumesc.]

In alta ordine de idei, nu stiu daca Politia poate sa rezolve problema asta, ca oamenii stau de vorba pe banca, pentru ca, banca de asta a fost pusa, ca oamenii sa stea pe ea si sa vorbeasca.Unii oameni vorbesc mai tare, altii mai incet, unii rad mai tare, altii vorbesc la telefon mai tare, nu cred ca Politia poate sa le interzica acest lucru.
Cred ca Politia se anunta in cazuri mai grave, cand se cearta/bat, asculta muzica tare, au un comportament neadecvat etc. si atunci chiar i-am chemat.
Am inteles ca tulburarea linistii publice, inseamna ce se intampla in intervalul 10 seara- 6 dimineata, mai ales.
De altfel, eu nu am deschis acest topic nu ca sa aud pareri pro si contra, eu am cerut un sfat ,eventual juridic, pentru ca un reprezentant al Primariei m-a pus pe drumuri inutil, mi-a oferit informatii pe care apoi nu le respecta.Intentia buna a autoritatilor de a oferi locuri de relaxare pe trotuare si a amplasa banci se pare ca nu este in avantajul celor care locuiesc in zona(dovada ca foarte multe banci au fost ridicate) Cred ca pentru discutii si socializare exista spatii special amenajate: parcuri, terase, etc. si nu pe trotuare, sub ferestre.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
Admin, administrator
Buna ziua,

Am intampinat aceeasi problema numai ca m-am oprit cand mi s-au cerut semnaturile locatarilor din bloc astfel incat, la o data ulterioara in care am fost contactata de un consilier al primariei de sector sa ma intrebe ce probleme sunt si cu ce poate ajuta, i-am comunicat situatia bancii din fata blocului si alte probleme de competanta primariei.
A doua zi m-a sunat spunandu-mi ca daca asociatia emite o cerere pentru ridicarea bancii, semnata si stampilata de presedinte, se poate ridica fara probleme.
Zis si facut, la distanta de numai o zi a disparut banca si astfel am rezolvat aceasta problema, de restul nu pot spune acelasi lucru dar consilierul respectiv e disponibil sa vina la adunarea generala si vom vedea in ce masura se pot rezolva si alte necesitati.
Nu stiu in alte sectoare dar in 3, primaria se gudura electoral pe langa asociatii pentru a salva ce pot salva in anul electoral in care suntem.
Incercati varianta asta, poate functioneaza si la Dvs., iar daca nu reusiti, nu va umbriti zilele cu astfel de lucruri,
Pana la rezolvarea situatiei, nu uitati ca aveti dreptul sa sesizati politia locala cand sunteti deranjata iar daca se intampla destul de des, probabil si ei vor cere ridicarea bancii.
O zi buna.
L.C.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
Laura Ciobeica, moderator

Alte discuții în legătură

Reclamatie primarie Florenta30 Florenta30 Buna ziua, in primul rand va rog sa directionati dvs intrebarea catre forumul corect. Nu am stiut unde sa o incadrez. Va multumesc! Acum 2 luni am facut o ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? mdDentist mdDentist Am depus o sesizare pe site-ul domnuleprimar.ro ; am optat ca datele personale sa ramana confidentiale; azi dimineata ma trezesc cu administratorul din bloc la ... (vezi toată discuția)