avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impunere număr de semnături pentru cabinet ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impunere număr de semnături pentru cabinet stomatologic, de către președintele asociației de proprietari. Este legal sa refuze să îmi dea avizul pentru nu le am pe ale tuturor proprietarilor (îmi lipsesc două, din motive obiective)?

Buna ziua ,doresc sa infiintez un cabinet stomatologic ( SRL) la parterul blocului cu intrare separata din exterior.
In urma eliberarii certificatului de urbanism pentru schimbarea de destinatie din spatiu de locuit in cabinet stomatologic, creare gol de usa pentru acces direct din exterior , amplasare copertina si amplasare firma luminoasa pe peretele exterior al apartamentului , sunt obligat de obtinerea anumitor avize .
1. acordul autentic al proprietarilor apartamentelor cu care ma invecinez pe plan orizontal cat si vertical
*am rezolvat acest aspect cu cei 2 vecini de pe plan vertical, mergand la notariat unde au semnat acordul cum imi cere urbanismul , apartamentul meu este unul situat la parter , cu 4 camere , deasupra mea sunt 2 apartamente , unul cu 3 camere si unul cu 2 camere.... pe plan orizontal am perete comun doar cu uscatorul blocului .

2 . AVIZUL COMITETULUI EXECUTIV AL ASOCIATIEI DE PROPRIETARI :
*** AICI APARE PROBLEMA care sta in felul urmator : presedintele asociatiei mi-a impus ca imi da avizul doar daca merg cu un tabel la toti locatarii din bloc sa imi semneze ca acestia "sunt de acord cu infiintarea cabinetului cu precizarea ca intrarea se va face din exterior" .
De buna credinta , am facut acel tabel , astfel din 19 apartamente am obtinut 17 semnaturi , imi lipsesc 2 semnaturi deoarece proprietarii (unul de la etajul 3 si unul de la parter care ma desparte casa scarii) sunt plecati in strainatate si nimeni nu are nici un numar de contact a lor sau a unei rude .
PRESEDINTELE ASOCIATIEI(mereu plin de legi in discutii cu numar , articol si aliniat (care le zice pentru ca stii ca tu ca om de rand nu stii nimic despre ele ) pe care toti proprietarii blocurilor nu il agreeaza ) MI-A SPUS CA IMI DA AVIZUL DOAR DACA AM TOATE SEMNATURILE COMPLETATE PENTRU CA TREBUIE SA FIE TOTI DE ACORD CA EU SA FAC CABINET DEOARECE TROTUARUL DIN JURUL BLOCULUI UNDE FAC EU INTRAREA IN CABINET SI TROTUARUL PANA LA SCARA BLOCULUI PE UNDE VOR CIRCULA PACIENTII , ESTE PROPRIETATEA TUTUROR SI EL ESTE PLATIT DE TOTI PROPRIETARII DIN BLOC SI NU POATE SA IMI DEA AVIZUL DACA NU AM TOATE SEMNATURILE 19/19 (nu 17/19) , CHIAR DACA AM SEMNAT PRIN NOTARIAT CU VECINII CARE MI I-A CERUT PRIMARIA SA FAC ACORDUL .

Este posibil acest lucru ? Sa mi se impuna sa umblu din usa in usa pentru niste semnaturi care urbanismul nu mi le cere ? Sa refuze sa imi dea avizul pentru ca nu am 2 semnaturi care i-am explicat din ce cauza nu le am ? Exista legi care sa mi se impuna aceste lucruri de semnaturi extra-urbanism ?

CUM POT REZOLVA ACEASTA PROBLEMA pe cale amiabila (asta imi doresc) daca nu se poate , atunci in istanta ?

Multumesc pentru intelegere si multumesc tuturor care vor avea placerea sa imi raspunda !
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: RaDracones , utilizator 12:30, 22 Aprilie 2018
Nu, bineinteles ca nu este normal ca dvs sa umblati cu tabelul de semnaturi. Probabil, in loc sa va spuna ca nu va da avizul v-a spus sa obtineti semnaturi de la toti coproprietarii, stiind ca de unii dintre acestia nu veti putea da.
Este treaba comitetului executiv sa se consulte cu locatarii in aceasta problema, nu a dvs.
In mod normal trebuia convocata o adunare generala in cadrul careia se supune la vot emiterea avizului de catre comitet. Hotararea se poate lua si in lipsa celor 2 proprietari disparuti.
Puteti solutiona rapid problema lipsei celor 2 semnaturi ,inlocuind acordul proprieatrilor cu inscisul care probeaza ca acestia nu locuiesc in imobil si sunt plecati din localitate
Nu va hazardati sa demarati actiune in instanta atat timp cat proprietarii de la care intentionati sa obtineti acordul sunt plecati din tara
Rebordul stradal la care faceti referire
TROTUARUL DIN JURUL BLOCULUI UNDE FAC EU INTRAREA IN CABINET SI TROTUARUL PANA LA SCARA BLOCULUI PE UNDE VOR CIRCULA PACIENTII , ESTE PROPRIETATEA TUTUROR
,nu este proprietatea tuturor reprezinta parte comuna condominiu
Ma scuzati ca revin cu intrebare referitor la ce a-ti precizat - "inlocuind acordul proprieatrilor cu inscisul care probeaza ca acestia nu locuiesc in imobil si sunt plecati din localitate" , cum as putea realiza acest lucru ? Daca puteti va rog sa fiti mai explicita cu pasii care ar trebui sa ii fac .
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presedintele este de rea credinta.
Practica asociatiilor de proprietari nu prevede ca o hotarare se poate lua doar cu 100% dintre proprietari.
Mai mult, nu stiu din ce motiv cei de la urbanism v-au pus sa obtineti acordul autenti al celor doi vecini. Aici sesizez un alt abuz.
La schimbarea destinatiei unei locuinte, este necesar doar acordul asociatiei de proprietari care va trebuie la Registrul comertului. Formularul este pe saitul lor.
Avand acordul proprietarilor, sus-jos, dreapta-stanga, presedintele com. ex. este obligat sa va de-a acordul (semnatuira, stampila).
Sigur, daca nu intelege, il puteti actiona in instanta. Procedura nu poate sa dureze prea mult, dar pana atunci, puteti face o sesizare la primaria localitatii unde figureaza un birou/serviciu asociatii de proprietari. Prezentati toate documentele pe care le aveti pana acum si ceea ce zice presedintele "tarii". In mod normal va fi chemat la ordine sa explice cum sta faza cu trotuarul si ce mai baiguie el pe-acolo!

Cum spuneam, omul este de rea credinta. O buna colaborare cu dvs. ar aduce blocului/scarii mai multe beneficii - si ma refer la curatenia si amenajarea spatiului din fata blocului si cate si mai cate...

Spor la treaba!
Multumesc mult pentru raspuns !
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt deținătorul unui cabinet stomatologic care ... SennaAyr SennaAyr Buna ziua . Sunt deținătorul unui cabinet stomatologic care funcționează de 12 ani într-un apartament de bloc la parter . Doresc sa ofer spre închiriere ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)