avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O problema aparent minora: desfiintarea bancii din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O problema aparent minora: desfiintarea bancii din fata blocului

Buna ziua,

As dori sa stiu cum procedez in urmatoarea situatie:am facut o cerere la Primaria de sector pentru ridicarea bancii din fata blocului. Am specificat ca locuim la parter si ne deranjeaza grupurile de persoane care stationeaza pe banca atat ziua cat si noaptea, vorbesc tare, uneori consuma alcool,vorbesc obscen. Mi s-a raspuns ca am nevoie de acordul a 50%+1 a proprietarilor din bloc(asta in conditiile in care la blocul de vis-a- vis au ridicat banca fara nici un tabel).Bun. Timp de aproape o luna, am batut la usa a 99 de apartamente.Am reusit sa strand 54 de semnaturi din 99(a singura persoana s-a opus, pe restul nu i-am gasit acasa sau nu mi-au raspuns- Daca mai aveam timp si disponibilitate cred ca strangeam acorduri de la aproape toti locatarii, dar a fost destul de abositor sa bat din usa in usa).Tabelul a fost stampilat si de catre reprezentantul Asociatiei de locatari.Am trimis tabelul si am asteptat sa ridice banca, cand surpriza! primesc urmatorul raspuns: "bancile au fost amplasate conform unui plan amplu de amenajare desfasurat pe raza rectorului iar pentru tulburarea linistii publice va rugam sa va adresati Politiei Locale". M-am dus personal la sediul Directiei de Administarea Domeniului Public care a emis raspunsul, pentru explicatii, dar dupa ce mi-am spus numele, nici d-nul director nici d-na referent care a intocmit raspunsul nu mai erau acolo. La secretariat mi s-a spus ca ma vor suna imediat ce soseste d-nul director. Nu m-a sunat nimeni.Am sunat la Primarie , mi-au spus ca verifica si ca m-a suna, nu m-a mai sunat nimeni.
Mi se pare aberant ce se intambla si un abuz in servicu, dar nu stiu unde sa reclam si ce sa fac.:((
Va multumesc pentru intelegere si astept un sfat util.
Cel mai recent răspuns: Ela- , utilizator 21:24, 2 Februarie 2016

Multumesc mult pentru mesaj. Chiar imi face bine sa simt ca sunt inteleasa.
Trebuie sa rezolv aceasta problema, pentru ca ma gandesc (cu groaza!) ca se va incalzi vremea si iarasi vor veni acolo.
Asociatia de proprietari a facut aceasta cerere, eu am crezut la un moment dat ca d-nul presedinte ma duce cu vorba, dar acum imi dau seama ca “ceva nu este in ordine.Ma intriga foarte mult atitudinea celor de la Primarie, cred ca cineva se opune.
O seara placuta
As mai adauga ceva: din cate cunosc, primariile, consiliile locale sau cele de sector, prin acele PUZ-uri, amplaseaza banci (stim si in ce scop), in zone circulate - trotuare sau parcuri, gradini, dar nu am auzit ca le amplaseaza chiar la intrarea/iesirea blocurilor...
La noi in Iasi asa s-a procedat, insa "oameni de bine" le-au luat de pe amplasamentul initial si le-au reamplasat linga bloc, crezand sincer ca fac un bine.
Vreau sa va spun ca si noi ne confruntam cu chestiuni asemanatoare.
Asadar, ar trebui sa aveti informatii cu privire la amplasarea initiala a bancilor. Daca banca despre care vorbiti a fost amplasata initial acolo, oricum nu s-a respectat o distanta rezonabila fata de ferestrele dvs. si ale vecinilor - dovada fiind chiar inconvientele despre care ati scris. Apoi, urmati sfatul celor care au scris mai inainte - solicitati sprijinul org. de politie.
Mult succes!
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie primarie Florenta30 Florenta30 Buna ziua, in primul rand va rog sa directionati dvs intrebarea catre forumul corect. Nu am stiut unde sa o incadrez. Va multumesc! Acum 2 luni am facut o ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? mdDentist mdDentist Am depus o sesizare pe site-ul domnuleprimar.ro ; am optat ca datele personale sa ramana confidentiale; azi dimineata ma trezesc cu administratorul din bloc la ... (vezi toată discuția)