avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

sunt proprietar intr-un bloc finalizat in1992, 6 nivele, iar locatarii au renuntat de buna voie la lift. Casa si camera liftului exista conform proiectului , executate de constructor. Peste 10 ani o parte din proprietari( 7 din 15) achizitioneaza un lift accesul facandu-se pe baza de cartela . intrebarea mea : cand unul din cei 7 proprietari ai liftului vinde apartamentul vinde implicit si dreptul de folosinta al liftului sau trebuie specificat in contractul de vanzare ? ceilalti 6 au dreptul sa ceara noului venit partea lui din pretul liftului? in ce conditii au dreptul sa ii interzica accesul la lift? multumesc!
Cel mai recent răspuns: alcormona , utilizator 09:33, 15 Ianuarie 2016
Avand drept de proprietate asupra apartamentului, persoana in cauza are un drept de coproprietate fortata [impreuna cu ceilalti proprietari de apartamente] asupra liftului. In caz de instrainare a apartamentului, se instraineaza si cota parte din dreptul de proprietate asupra liftului, nefiind necesar sa se mentioneze expres acest lucru in contract.

Ceilalti coproprietati nu au dreptul sa ii ceara partea din pretul liftului sau sa ii interzica accesul la lift, din moment si cel din urma este proprietar, ca urmare a cumpararii apartamentului. Pe scurt, vinzi apartamentul, automat ai vandut si cota ta parte din dreptul de proprietate asupra liftului; cumperi apartamentul, automat ai cumparat si cota parte din dreptul de proprietate asupra liftului. Separat nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent !!! - probleme într-un bloc modificat parțial în hotel Heastsinck Heastsinck Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje cu 2 scari . Scara 1 cu 26 de apartamente si scara 2 in oglinda cu 10 apartamente situate la etajul 5, 6 si 7 ... (vezi toată discuția)
Acces ansamblu rezidential alessyo49 alessyo49 Am cumparat un apartament+parcare intr-un ansablu rezidential la care accesul (auto si pietonal) se face printr-un drum privat (al constructorului ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in imobil nou mihaela.tasulea mihaela.tasulea Buna ziua, Sunt pe cale sa achizitionez un apartament la mansarda unui imobil de 3 nivele deasupra parterului, in care nu a mai cumparat inca nimeni vreun ... (vezi toată discuția)