avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repartitie de la ajofm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repartitie de la ajofm

Am facut angajarea unei persoane intr-un post liber in cadrul firmei noastre la itm insa mi-au cerut repartitie de la ajofm iasi, cei de la somaj insa spun ca nu pot sa-mi dea pt ca persoana angajata nu este din judet si ca trebuie repartitia sa fie trimisa din dolj (unde isi are angajatul domiciliul) insa cei din dolj spun ca odata ce i sa facut incadrarea in unitate nu mai este necesara repartitia . Asa sa fie oare? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:46, 9 Mai 2025
Da, informatia este corecta, repartitia se solicita anterior angajarii si este necesara la angajarea propriu-zisa.
Deatfel, angajatorul are obligatia de a instiinta AJOFM teritorial in legatura cu locurile de munca devenite vacante, iar viitorul angajat/ candidat se va prezenta la sediul angajatorului cu repartitia in mana.
Va multumesc foarte mult, dar in cazul in care CIM s-a semnat deja??
Repartitia de la AJOFm se da doar inainte de inceperea efectiva a contractului de munca.
Dupa data de incepere a contractului, repartitia nu isi mai are rost.
Persoan repsectiva provenita din somaj, ar fi beneficiat de niste bani de la AJOFM in urma angajarii, dara daca AJOFM nu a fost anuntat inainte de inceperea contractului, nu ii mai poate solicita.
Buna ziua, va rog frumos, imi puteti spune daca este corecta si varianta in care repartitia sa fie cu aceeasi data in care se incepe activitatea? Adica contractul se semneaza in data de 1, cu incepere in 2.Incadrarea transmisa in data de 1 iar repartitia primita in data de 2. e corect asa?Va multumesc!
Normal ar fi ca repartitia sa fie primita in data de 1.

Alte discuții în legătură

Contract de munca andreeamuresan andreeamuresan buna ziua . . angajarea s-a facut in 27 09 2012 , dar am semnat contractul de munca in data de 28 09 2012. am cerut un exemplar din c.i.m.pentru al putea ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj Vioreld Vioreld buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)
Angajare absolvent studii superioare evelinaf evelinaf Buna ziuaa, am propria mea firma si doresc sa ma angajez. mentionez ca sunt absolventa de studii superioare din iulie 2009 si in prezent sunt studenta in anul ... (vezi toată discuția)