avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna ziua,

Respectuos va rog sa-mi comunicati conditiile de pensionare(anticipat,anticipat partial,limita de varsta),pentru persoana de sex feminin nascuta 01.01.1959,cu vechime 32ani.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:26, 24 Februarie 2016
Buna ziua,

Barbat nascut pe 12.03.1953,vschime in munca la 01.09.2016,40 ani,de la terminarea facultatii fiind salariatul aceleiasi unitati de invatamant.Ar dori pensionare anticipata,dar,cred ca nu indeplineste conditiile.Va rog,imi puteti preciza,data de pensionare limita de varsta si cea anticipata?

Cu respect,multumesc
Limita de varsta incepand cu 01/09/2018.
Pensie anticipata sau anticipata partiala incepand cu 01/09/2013.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 de ani,fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,armata,pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 35 de ani,fara stagiul asimilat.
Daca isi deschide dreptul la pensie anticipata partiala incepand cu 01/09/2016, penalizarea va fi de 13,5%.
Multumesc D-l Carp .

Va rog,barbat nascut 21.04.1968, cu 26 ani vechime,25 ani in MAI (Jandarmerie-subofiter cred) ce conditii de pensionare ar avea-limita de varsta,anticipata,anticipat partiala.

Cu respect,multumesc
Daca se incadreaza aici:

ANEXA Nr. 6

VÂRSTE STANDARD
de pensionare, stagii complete şi stagii minime de cotizare în specialitate, pentru cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice

-Limta de varsta la 46 de ani si 6 luni.
Buna ziua,

Barbat nascut pe 24.03.1955,cu vechime 35 ani(fara stagiu asimilat 6 ani) ce sanse de pensionare are -limita de varsta,pensionat anticipat,anticipat partial ? Pentru pensionare anticipata,cat va fi diminuarea?

Cu mult respect,multumesc!

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala soniabarsan soniabarsan daca doresc pensie anticipata partiala la 1 septembrie 2012 avand 57 ani ,sex feminin, care este vechimea minima necesara? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ContSters136742 ContSters136742 Buna ziua! Va rog sa ma informati cand as putea sa ma pensionez la limita de varsta,anticipat fara penalizare si anticipat cu penalizare. Sunt nascuta pe ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala in educatie OpreaRamona OpreaRamona nascuta la 11 februarie 1963 vechime la 1 octombrie 2015 30 de ani doresc raspuns cand pot iesi la pensie multumesc (vezi toată discuția)