avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Este necesara autorizatie ISU?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Este necesara autorizatie ISU?

Buna ziua,

In perioada sezonului estival deschidem un magazin pe litoral. Magazinul are 3x3m si o singura usa, tip usa garaj. Produsele comercializate sunt produse de nealimentare de sezon si gablonturi. Este necesara autorizatie de la ISU pentru cele 3 luni de activitate?
Daca da ce acte imi trebuie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ytrewq , utilizator 08:14, 18 Ianuarie 2016
Solicitati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, aviz de la IJSU.
In urma verificarii in teren (amplasament, marfa depozitata, vecinatati, etc.) inspectorii ISU vor emite un document la care trebuie sa va conformati.
Prin certificatul de urbanism vi se poate cere autorizatie de securitate la incendiu, de la IJSU.
Daca vi se cere depuneti documentatia necesara la Inspectoratul Judetean care in mod sigur va da o negatie pentru ca pentru un magazin de 3x3 m, in care spatiul este utilizat pentru comert si nu pentru depozitare, nu se elibereaza autorizatie.
Consultati prevederile HGR 1739/2006, actualizată, categorii de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu.
Vedeti ce scrie si in Ordinul MAI 187/2010 privind apărarea împotriva incendiilor la spaţii pentru comerţ ( spatii comerciale ), pentru activitatea de comert pe care o veti desfasura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz isu cristian A. cristian A. Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)
Necesitatea unei autorizatii psi vera.sandu vera.sandu Buna ziua, Pentru o constructie (finalizata inainte de 1990) achizitionata in 2008 (atunci cand era in vigoare legea cu peste 600 mp) cu o suprafata ... (vezi toată discuția)