avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Nerespectarea datei in care se poate face campanie ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Nerespectarea datei in care se poate face campanie electorala

Conform Art. 64 din legea 115/2015, campania electorala incepe cu 30 de zile inainte de data alegerilor. Dar ce se intampla daca se incalca aceasta prevdere?

Art. 64
Campania electorala incepe cu 30 de zile inainte de data desfasurarii alegerilor si se incheie in ziua de sambata care preceda data alegerilor, la ora 7,00.
Cel mai recent răspuns: ContSters378794 , utilizator 20:55, 16 Ianuarie 2016
Nu se intampla nimic pentru ca in Romania merge si asa! Ca asa va convingeti vedeti interventiile ultimilor doi presedinti alesi de noi, ori a reprezentantilor partidelor ce-i sustineau, in ziua dinaintea alegerilor sau chiar in ziua alegerilor. Si au fost alesi chiar daca nu s-a respectat legea.
Din cate am citit, am inteles ca trebuie notificat biroul electoral care urmeaza sa decida asupra sanctiunilor. Dar probabil ca aveti dreptate, nu se aplica aceasta prevedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Campanie electorala ioanalbu ioanalbu Este permisa lipirea afiselor electorale la intrarea in blocuri? Avand acord semnat cu asociatia de proprietari, cineva a reclamat la biroul electoral local ca ... (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)