avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituirea propritatii respinsa de primarie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituirea propritatii respinsa de primarie.

Dupa decesul parintilor in anul 2007, in arhiva familiei am gasit documente juridice care atestau ca parintii mei sunt proprietari a doua terenuri mostenite de la parintii lor .Aceste terenuri agricole nu au fost revendicate de parinti pe baza legii nr. 18/1990 , deoarece aceste documente nu sau gasit iar rudele care puteau fi folosite ca martori erau deja morti.Aceste terenuri au fost loate abuziv de cooperativa agricola infiintata in anul 1962. Parintii mei nu au fost membrii cooperatori. Pentru unul din terenuri am gasit o adresa de la consiliul popular prin care se comunica ca terenul intra in propritatea statului pe baza legii nr. 115/1959. Pe baza datelor gasite am optinut de la registru de cadastru doua exstrase din care rezulta ca parntii mei sunt proprietarii acelori terenuri.Am predat aceste documente impreuna cu toate actele doveditoare a calitatii de mostenitor primariei cu cererea de reconstituirea proprietatii.Dupa o luna mi s-a comunicat de primarie ca cerera nu poate fi solutionata favorabil deoarece cererea nu s-a depus la timp conform legii nr. 247/2005.Rog indrumare in sensul clarificarii daca am vreo sansa de cistig si ce trebuie sa fac in continuare. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: macho , utilizator 21:41, 29 Iulie 2009
Actiune in revendicare, intrucat nici pe legea 10/2001 nu aveti sanse de castig.
Faceti din nou o alta adresa catre primarie ,ei fiind obligati sa va raspunda in termen de 30 de zile -spuneti ca este revenire la cererile anterioare . In situatia in care nu va raspund ii puteti da in judecata- aveti acte,eventual faceti o expertiza extrajudicara.Luati-va actele inapoi si faceti cum v-am sfatuit eu, pentru ca si eu am procedat la fel si am castigat procesul pe fond in contradictoriu cu primaria.
buna seara.Daca nu am depus cerere de retrocedare a unui teren care a fot luat la colectiv mai am sanse sa iau titlu de proprietate? am toate actele prin care dovedesc ca sunt mostenitor. primaria ma amana si nu primrsc nici un raspuns.Ce ma sfatuiti.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este proprietarul terenului ? ce cuprinde terenul ? ce inseamna completare teren ? cristiannegru cristiannegru Subiect: Bunicii au fost proprietari - ai unui lot ajutator dat de CAP ? 1. - Ce inseamna ca, pe timpul CAP, i s-a dat ca lot ajutator 0,12 ha teren acasa ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren rodicac rodicac Am de la tatal meu act de vanzare cumparare din 1947 a unui teren,dar care nu figureaza in registrul agricol de la primarie,din vremea aceea.L-am notificat in ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Cum se poate obtine Titlu de proprietate in speta: x foloseste fara acte un teren din 1920. Dupa deces, din 1940 succesorii folosesc terenul tot ... (vezi toată discuția)