avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Persoana cu handicap grad 2, surdo-mut, doresc sa ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Persoana cu handicap grad 2, surdo-mut, doresc sa inmatriculez o masina, exista posibilitatea de a fi scutita de taxe?

Persoana cu handicap grad 2, surdo-mut, doresc sa inmatriculez o masina, exista posibilitatea de a fi scutita de taxe? Doresc sa aflu ce facilitati am.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:51, 18 Ianuarie 2016
Facilitatile de care beneficiaza persoanele care detin decizie/certificat de incadrare in gradul 2 de handicap sunt prevazute de Codul fical si legea nr 448/2006 completata si modificata
Referitor la facilitatea scutirii de la plata taxei auto,autoritatea responsabila in calcularea taxei este ANAF care respecta dispozitiile Codului fiscal
Codul fiscal prevede posibilitatea exonerarii de la plata taxei auto,numai in cazul vehiculelor adaptate tehnic
Dv detineti dreptul de a conduce mijloace auto in conditiile in care precizati ca aveti afectiune auditiva ?
Acest handicap este considerat incompatibil cu dreptul de a conduce pe drumurile publice.
Persoanele cu deficiente de auz necompensabile nu au dreptul sa conduca.
Handicapul auditiv nu intra in categoria celor ce pot beneficia de scutiri la inmatriculare.
Dispozitiile Legii nr 9/2012, art 3, aliniatul 1, litera b: prevede
" autovehiculelor special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;"
sunt scutite de plata taxei de timbru.
Conform art 262 din codul fiscal, beneficiaza de facilitatea scutirii de la plata taxei auto doar persoanele cu handicap locomotor.
Potrivit art. 3 alin. (1) lit. b) din OUG nr. 9 din 19 februarie 2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule,
taxa se aplică pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 şi N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite în RNTR 2, cu excepţia, autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite în Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Legiutorul a prevazut facilitatea scutirii taxei numai in cazul persoanelor care detin certificat incadrare in grad de handicap ,pentru afectiune locomotorie-situatie in care se poate instala pe vehicul comanda speciala pentru comenzi manuale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana surdo-muta beneficiaza de scutire la taxa timbrului de mediu? tinatinatina tinatinatina Buna ziua ,va rog sa mi spuneti daca persoanele cu handicap de grad 2 (surdo-mut)sunt scutite de la plata taxei de mediu si daca da cum se poate recupera banii ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoana cu handicap ralucaluca ralucaluca intrebarea mea este cum as putea inmatricula masina in romania, avand in vedere ca fiul meu minar are handicap grav. daca ar putea cineva sa ma sfatuiasca in ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit auto ConuGeo ConuGeo Sunt o persoana cu handicap locomotor gradul 1.Vreau sa achizitionez o masina neadaptabila pe numele meu.Se va folosi de ea familia. Vreau sa stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)