avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... persoana surdo-muta beneficiaza de scutire la taxa ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

persoana surdo-muta beneficiaza de scutire la taxa timbrului de mediu?

Buna ziua ,va rog sa mi spuneti daca persoanele cu handicap de grad 2 (surdo-mut)sunt scutite de la plata taxei de mediu si daca da cum se poate recupera banii pt o taxa de mediu platita deja de o astfel de persoana?Mentionez ca respectiva persoana are permis de conducere.Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: tinatinatina , utilizator 12:03, 21 Iunie 2013
In temeiul disp L nr 448/2006 republicata persoanele beneficiare de certificat/decizie de incadrare in grad de handicap beneficiaza de facilitatea scutirii taxei pentru masinile achizitionate la un interval de minimum 5 ani
In speta dvs este o problema des intalnita referitor la cerinta obligatorie si anume "adaptarea tehnica a autovehicului aferent handicapului solicitantului "
Persoana in cauza trebuie sa faca initial dovada certificatului de incadrare,ulterior sa solicite la RAR si administratia fiscala aplicarea respectivei facilitati
Legea 9/2013 art. 3, prevede ca pentru a inmatricula o masina fara taxa, aceasta trebuie sa aiba modificari specifice, trecute de RAR in actele masinii.
Vedeti anexa 9, ce modificari se accepta. [ link extern ]
Din pacate nici una nu poate corespunde handicapului pe care il precizati.
Imi pare rau daca raspunsul meu va dezamagii.Scutireala taxa sau timbru se acorda in umatoerele conditii.Pentr. pers. cu handicap accentuat asa este dar sa fie handicap locomotor iar masina trebuie adaptata conform handicapului,care apoi trebuie sa treaca prin inspectia R.A.R. Va spun acestea pentru ca am trecut prin acest proces. Cu respect Danyx.
va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap grad 2, surdo-mut, doresc sa inmatriculez o masina, exista posibilitatea de a fi scutita de taxe? Diana12344 Diana12344 Persoana cu handicap grad 2, surdo-mut, doresc sa inmatriculez o masina, exista posibilitatea de a fi scutita de taxe? Doresc sa aflu ce facilitati am. (vezi toată discuția)
Transcrierea unui automobil cu taxa neplatita. Hevesiiosif Hevesiiosif Buna ziua. Sunt persoana cu handicap grav,doresc sa achizitionez un autoturism inmatriculat in tara fara plata taxei,fiind inmatriculat de catre o persoana cu ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat axellcom axellcom Buna ziua. O ruda are certificat de handicap accentuat (stoma). Intrebarea este daca este scutit de la taxa auto pentru o masina care o aduce . In lege zice ca ... (vezi toată discuția)