avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire Imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire Imprumut

Buna ziua. In luna martie 2006 am imprumutat pe un prieten de-al meu cu suma de 1 euro ( suma fictiva) si am stabili ca la aceasta suma sa-mi dea o suma X sub forma de dobanda. In luna august 2006 i-am mai dat o suma de 2 euro in acceasi dobanda. In luna ianuarie 2007 i-am mai dat o suma de 3 euro cu aceeasi dobanda, ajungand la un moment dat la suma de 6 euro plus dobanda aferenta.Mentionez ca avem un inscris sub semnatura privata de unde rezulta aceste sume date in prezenta unui martor. De curand, in luna iunie a.c. am promovat o actiune pe cont propriu la judecatorie pentru restituirea sumei aferente plus dobanziile curente si instanta mi-a pus in vedere sa platesc taxa de timbru in cuantum de X lei pana la termnul urmator. Termenul il am in septembrie. Intrebarea mea este urmatoare : ii pot pune sechestru asigurator paratului pt asigurarea mea ca pana la sf. procesului care-l am nu-si vinde casa ? Vreau sa incerc sa-i pun sechestru pe casa ca sa fiu sigura ca daca voi obtine o decizie favorabila am de unde sa-mi recuperez suma. Cu stima, Loredana, Bucuresti
Cel mai recent răspuns: agirlpower009 , utilizator 13:37, 3 August 2009
Puteti, in conditiile art. 591 si urm. C.p.c.
Sigur ca puteti sa-i puneti sechestru. Dar in instanta nu cred ca veti obtine dobanda convenita prin inscrisul sub semnatura privata, ci doar cea legala a BNR.
Macar de as obtine dobanda legala...tot e ceva. inca o intrebare....cat e taxa de timbru pt sechestru asigurator ? Am inteles ca se ataseaza separat cererea de sechestru plus un certificat de la dosarul de fond. Mii de multumiri ! ! !
aveti la indemana legea privind taxele judiciare de timbru
cererea de sechestru asigurator se introduce la aceeasi instanta din cate am inteles...dar ce mai atasez la cerere ? am sa i-au un certificat de grefa......ii cunosc adresa debitorului pe care am sa o scriu in cerere....alte inscrisuri mai sunt necesare ? ( tx.tb. e in cuantum de 10 Ron) Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Am dat bani imprumut si nu ii mai pot recupera Andr3yionutz1 Andr3yionutz1 Buna! Acum vreo 5 luni am dat niste bani imprumut unei persoane ( 2500 lei) si acum nu mai pot sa ii recuperez. Persoana respectiva spunea ca in termen de o ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ELENA Enache ELENA Enache Societatea unde lucrez este cu capital integral de stat. Ea nu-si mai poate onora obligatiile salariale si nici contractele incheiate pana acum . In contractul ... (vezi toată discuția)