avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz concediere din motive care nu tin de persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz concediere din motive care nu tin de persoana salariatului

Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez cu un salariat care se afla in preaviz (20 zile) - concediere din motive care nu tin de persoana salariatului - tinand cont ca persoana a inceput sa absenteze nemotivat. A absentat o zi deja. Nici in CCM si nici in Regulamentul intern nu avem prevazuta diminuarea programului de lucru in preaviz, astfel ca salariatul este obligat sa stea 8 ore/zi. Stiu, in acelasi timp, ca Angajatorul trebuie sa-i plateasca Salariatului drepturile pt. 20 zile preaviz. Cum sa procedez daca absenteaza nemotivat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 18 Ianuarie 2016
Pe perioada preavizului salariatul se bucura de toate drepturile si obligatiile prevazute in CIM, CCM aplicabil sau RI. Daca absenteaza nemotivat in perioada preavizului, zilele lipsa nu vor fi platite, daca acestea nu sunt in contul concediului de odihna neefectuat.
Sunt doua posibilitati :
- fie ii suspendati c.i.m. pentru absente nemotivate , situatie in care preavizul se va relua la incetarea suspendarii si c.i.m. incetaeza in baza art.65 C.mun.

- fie il pontati nemotivat fara a i se suspenda c.i.m. pentru absente nemotivate, situatie in care c.i.m. va inceta la expirarea celor 20 de zile lucratoare in baza art.65 C.mun. Abs. nemotivate vor fi mentionate in cuprinsul adeverintei de vechime si in declaratia D112.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz nelucrator mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu Doresc sa stiu daca exista notiunea de preaviz nelucrator.Adica o societate comerciala decide sa concedieze un angajat si-i acorda cele 20 zile de preaviz pe ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Absent nemotivat in perioada de preaviz. cum procedez? Elssa Elssa Buna ziua, Am un salariat care a fost concediat conf. art. 65 din Codul muncii. Refuza sa vina la munca cele 4 h. Cum procedez? El are preaviz pana pe ... (vezi toată discuția)