avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie garsoniera

matusa mea care locuieste in strainatate vrea sa imi doneze garsoniera. nu poate sa stea in tara decat 5 zile, insuficient pentru perfectarea actelor. Poate sa imi faca o imputernicire notariala pentru ca eu sa pot perfecta actele? sau trebuie sa imputerniceasca o alta persoana? acea persoana poate fi unul din parintii mei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters379164 , utilizator 21:49, 20 Ianuarie 2016
Să întocmească O procura la notar. Poate să imputerniceasca O terță persoană pentru donație.
Se poate să fiţi dv împuternicită să încheiaţi actul în nume propriu şi în calitate de mandatar, e reglementat la art. 1304 Cod civil, sub denumirea contractul cu sine însuşi. Totuşi pentru a evita orice interpretări alegeţi o terţă persoană. Dar e posibilă şi prima variantă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret acte notar ! Adriana68 Adriana68 Pentru o casa la tara, in valoare de 5000 euro, verisorul meu doreste sa-mi doneze partea lui. Exista cadastru pe proprietate, insa, procura notariala ... (vezi toată discuția)
Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am ... Adriana68 Adriana68 Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am procura, sotului meu. Am o casa la tara, cadastru facut, intabulare,, toate actele. Verisorul meu ... (vezi toată discuția)
Pot fi și vânzător, și împuternicitul cumpărătorului la vânzarea-cumpărarea unui imobil? delta2112 delta2112 Eu si sotia vrem sa vindem un teren mamei mele. Mama ar vrea sa ma imputerniceasca pe mine sa cumpar acest teren in numele ei. Este posibil acest lucru: sa fiu ... (vezi toată discuția)