avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pret acte notar !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pret acte notar !

Pentru o casa la tara, in valoare de 5000 euro, verisorul meu doreste sa-mi doneze partea lui. Exista cadastru pe proprietate, insa, procura notariala specifica doar faptul ca poate face vanzarea si nu donatia pe casa respectiva. El nu este in tara si nu stiu cand mai poate veni. Mi-a lasat o procura sa ma ocup de toate actele . As avea doua intrebari :
1. Costul actelor pentru donatie este acelasi cu costul vanzarii-cumparariii?
2. La cat se ridica costurile la notar pentru vanzare-cumparare pentru o casa care valoreaza 5000 euro ? In judetul Teleorman. Tin sa precizez ca mi s-a cerut 1500 lei .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:11, 22 Iulie 2020
ce scrie exact in imputernicire ?
actele costa la fel, e acelasi cost si la donatie si la vanzare.
V imputerniceste pe M ( mine) pentru orice activitate ce priveste casa ( vanzare-cumparare, activitati legate de cadastru sau incasarea in contul lui M A CONTRAVALORII casei, ceva de genul, am scris din aducere aminte. Ideea este ca mi se pare enorm pretul pentru o casa care sta sa cada. Actele sunt in ordine, verificate, doar pretul ma pune pe ganduri.
notarul va taxeaza la pret de grila.. dupa zona, anul cobstructiei, material folosit.. casa poate sa fie si cazuta deja..
aveti o problema cu procura, daca va imputerniceste pe dvs sa vindeti.. ca nu va puteti vinde dvs daca nu e prevazut in imputernicire
eu nu vreau sa vand, vreau sa trec partea lui pe numele meu, dar, pentru ca in procura nu s-a specificat donatie trebuie sa fac act de vanzare cumparare, partea lui catre mine.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
Adriana68, utilizator


Adriana68 a scris:

eu nu vreau sa vand, vreau sa trec partea lui pe numele meu, dar, pentru ca in procura nu s-a specificat donatie trebuie sa fac act de vanzare cumparare, partea lui catre mine.


Trebuie să încheiati actul specificat in procura. Dacă vreți să încheiat un alt contract, trebuie refăcută procura.
5.000 euro este prețul declarat de dvs, însă notarul face o evaluare a imobilului în funcție de de valorile orientative din grila notariala. Aceste valori se calculează în raport cu materialul din care este facuta casa, suprafața casei și a terenului, zona, categoria de folosință etc.
Dacă valoarea rezultată din grila notariala este mai mare decat valoarea declarată de dvs, taxele se vor percepe la valoarea din grila notariala.
Ca imobilul e degradat sau nu....Nu merge nimeni pe teren să verifice si oricum nu e ca si cand se pot coase poze la documentație.
Dacă valoarea din grila notariala vi se pare prea mare, contactați un evaluator autorizat și efectuați dvs un raport de evaluare.

Alte discuții în legătură

Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am ... Adriana68 Adriana68 Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am procura, sotului meu. Am o casa la tara, cadastru facut, intabulare,, toate actele. Verisorul meu ... (vezi toată discuția)
Expertiza teren extravilan in certificat de mostenitor extrem de mare stanescu2 stanescu2 Buna ziua, Eu si sora mea am mostenit de la tatal nostru doua hectare de padure (2 parcele separate - unul de 1 ha si celalat cota indiviza de 1/3 din 5 ha) ... (vezi toată discuția)
Grile notariale exagerate Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, Sunt si eu curios cum se concep grilele astea notariale, daca ar putea sa ne explice cineva? De ce intreb... Am o casa intr-un sat din Banat. ... (vezi toată discuția)