avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de deces
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de deces

daca persoana decedata are 20 ani vechime in munca ,nu este inca la pensie,dar nu este nici angajata,copilul major primeste ajutor de inmormintare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 19 Ianuarie 2016
1. Ajutorul de inmormantare se acorda de catre angajator, daca clauzele din contractul individual de munca, din ccm aplicabil sau din reg.intern al acestuia prevad acordarea acestuia.

2. Ajutorul de deces este cel stabilit anual prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Pentru anul 2016 cuantumul ajutorului de deces este 2681 lei.
In cazul decesului unui membru de familie, cuantumul ajutorului de deces reprezinta jumatate din cuantumul ajutorului de deces cuvenit unui asigurat sau pensionar, adica 1341 lei.

Ajutorul de Deces in 2016
detalii:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormintare salariat contractual Aura2012 Aura2012 Buna ziua Un salariat care era angajat la primarie cu contract de munca a decedat . Poate primaria sa i acorde ajutor de inmormintare ? ce suma ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare.. leta2010 leta2010 buna seara! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema.In ianuarie 2010 sotul meu, cadru didactic, a decedat. Conform legii 128/1997 republicata si CCM ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare marius333 marius333 as dori sa stiiu cat este ajutorul de inmormantare si ajutorul de deces (vezi toată discuția)