avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acordare indemnizatie handicap si/sau pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acordare indemnizatie handicap si/sau pensie de invaliditate

Buna ziua,

Am rugamintea de a ma ajuta cu sfaturi pentru situatia mamei mele in varsta 63 de ani care are proteze la ambii genunchi. Are pensia standard de vechime in munca si intrebarea este daca poate beneficia si de indemnizatie handicap si/sau pensie de invaliditate avand in vedere problema medicala pe care o are.

De asemenea, va rog sa imi spune-ti daca poate beneficia si de scutiri sau reduceri impozite stat, gen impozit casa, etc.

Va multumesc frumos pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:52, 20 Ianuarie 2016
Nu poate beneficia de pensie de invaliditate.
Poate beneficia de indemnizatie de handicap care se poate cumula cu pensia de limita de varsta.

Amanunte gasiti aici:

[ link extern ] /

Si aici:

[ link extern ]

Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala;
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna seara! Am citit pe internet despre scutirea de taxa pentru autorizatia de construire si certificat de urbanism pentru persoanele cu handicap. Am intrebat ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre "scutire personala" și "scutire personala majorata" sunsray sunsray Recent am descarcat o cerere pentru [b]Scutire impozit pe venit din salariu[/b] , care sa o completez, - (o găsiți aici ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)