avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare sofer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare sofer

Buna seara. As dori sa intreb daca pentru ocuparea funcției contractuale de execuție de șofer, treapta 1 in cadrul unei institutii publice, este suficienta detinerea permisului de conducere categoria B
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 21 Ianuarie 2016
Este suficient, daca autovehiculul pe care-l va conduce se incadreaza in categoria pentru care este necesar detinerea unui persim deconducere categoria B.

Categoria B - soferii posesori ai categoriei B pot conduce autovehiculele cu un numar de maxim 8 locuri pe scaune in afara de cel al soferului si ale caror greutate maxima autorizata nu este mai mare de 3.500 kg. Categoria B da de asemenea dreptul de a conduce si ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca cu greutatea maxima autorizata ce nu depaseste 750 kg, dar si conducerea unui ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa nu depaseste masa autovehicului tragator, chiar daca depaseste 750 kg, dar impreuna acestea nu au mai mult de 3500 kg.
Da. Multumesc! Eu vreau sa stiu daca este legal ca in institutiile statului sa fii angajat pe postul de sofer avand doar categoria B . Eu stiam ca e nevoie de permis de profesionist , chiar daca se conduc autoturisme la care este necesara categoria B. Multumesc!
Nu este obligatorie detinerea unui permis de profesionist pentru a fi angajat in institutiile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce am voie cu categoria b draganjvc draganjvc am un opel astra h de 1380kg greutatea proprie si 1920 kg maxim autorizat si o rulota de 970kg greutatea proprie si 1000kg maxim autorizat .cu disc de ... (vezi toată discuția)
Permis categ b iuliap01 iuliap01 Buna seara, As dori sa stiu daca ca posesoare a permisului de conducere categ. B, am voie sa conduc un autovehicul de 1200 kg cu o remorca de 1000 kg? (vezi toată discuția)
Auto 3,5 tone + remorca usoara cu permis categoria b? kosfunny kosfunny Art. 30 b) Categoria B: 1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara ... (vezi toată discuția)