avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu un copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu un copil major

Buna ziua, va scriu in numele unei vecine care nu stie sa utilizeze un forum.

Incerc sa fiu scurt dar in acelasi timp sa creez peisajul cat mai concludent, doamna respectiva traieste cu fiul in apartament proprietate personala, fiul are un comportament brutal fata de mama (o injura, o scuipa, o jigneste si o ameninta, are inregistrari cu comportamentul acestuia si oricum stie tot blocul ce e de capul lui) conflictele pleaca mereu de la faptul ca el nu contribuie cu nimic la datoriile curente, fiul in ultimii 8 ani a trait pe carca femeii neavand servici, in urma cu cateva luni acesta si-a luat servici, a platit de cateva ori partea lui dupa care a provocat un alt conflict si nu mai vrea sa dea bani in casa. Paradoxal femeia regreta perioada cand fiul n-avea servici deoarece acum nu mai beneficiaza de subventie la caldura si ea trebuie sa dea aproape toata pensia pe facturile curente in timp ce fiul sta belfer in casa femeii cu banii in buzunar. L-a crescut, l-a facut mare si a fost tolerat atatia ani si acum asta e multumirea acestui tanar de 30 de ani. In afara de sfaturi gen: sa-l dea afara din casa sau sa schimbe yala totusi ar dori sa stie ce poate face legal, avand in vedere firea violenta nu stiu cum ar putea rezolva situatia. Dansa vazand cum a evoluat situatia si acum ca si-a luat servici ar fi sperat ca au trecut oarecum peste problemele financiare, isi da seama ca trebuia sa faca mai demult un pas important, sa vanda apartamentul cu 3 camere si sa-si ia o garsoniera sperand ca in aceast caz tanarul si-ar vedea de drum nemaiavand unde sa doaram la dansa, ca doar nu o sa doarma in aceeasi camera, dar vanzarea si cumpararea unei locuinte dureaza si dansa e la pamant cu banii si in cauza de disperare.
Nu stiu daca e un amanunt important dar fiul nu bea si conflictele au ramas doar la nivelul de amenintari, in sensul ca nu a batut-o nicio data.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 18:16, 28 Ianuarie 2016
Cea mai rapida metoda juridica este introducerea unei cereri privind ordinul de protectie conform legii privind violenta in familie urmând ca pe baza probelor administrate (înscrisuri, martori, etc) fiul sa fie indepartat din locuinta pe o perioada de maxim 6 luni timp in care mama poate introduce alte cereri in instanta pentru a rezolva definitiv situatia sau poate spera ca cele 6 luni departe de casa il vor trezi la realitate si va avea un alt comportament.
Legea in cauza se aplica sotilor, fostilor soti, descendentilor, parintilor, etc si cauzele de acest gen se solutioneaza in camera de consiliu in regim de urgenta, termenul acordat fiind de maxim 1 saptamana de la data introducerii cererii.
Sentinta se pune in aplicare prin intermediul organelor de politie in cazul in care nu paraseste de bunavoie imobilul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare abuziva a unui spatiu (locuinta) teodorescusandu teodorescusandu Buna ziua.As ruga persoane competente si/sau\\"patite\\"sa ma sfatuiasca intr-o chestiune personala.Dupa decesul sotiei de acum citiva ani,am reusit sa conving ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are nora corinuka corinuka Buna seara, unchiul meu (fratele mamei) a decedat pe 30 decembrie. Locuia in apartament cu sotia sa si tatal lui (bunicul meu). In apartamentul ... (vezi toată discuția)
Legea violentei in familie laau laau Va rog frumos, imi puteti explica daca aceasta lege promulgata astazi de presedintele Romaniei protejeaza si fostele sotii? Adica daca divortul este deja ... (vezi toată discuția)