avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat de nastere

Buna ziua,
Tatal EL in concubinaj cu mama EA (EA fiind casatorita cu EL-2), concep un copil care poarta numele lui EL-2.
EA paraseste domiciliul lui EL ,lasa copilul la EL, divorteaza de EL-2
La tribunal EL recunoaste ca e copilul lui, EL-2 este de acord cu declaratia lui EL,
dar EL, cu toate ca doreste sa opreasca si sa creasca copilul nu poate face acestuia CERTIFICAT DE NASTERE intrucat EA nu vrea sa se prezinta si nu poate lua legatura cu EA.
Cum poate obtine EL acest certificat pe numele lui?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:55, 24 Ianuarie 2016
Daca instanta cere testul, trebuie facut, nu este alta cale.
cine sunt partile din proces- cine reclama si pe cine si ce obiect are acel proces ? Deci cine a cerut , ce a cerut si impotriva cui s-a indreptat?
Tatal biologic a cerut instantei eliberarea certificatului.
Au fost citati atat mama EA, care nu s-a prezentat la nici un termen, precum si EL-2, care a declarat ca nu este el tatal copilului nu are nimic impotriva eliberarii certificatului dar nu pe numele lui, se stie cine este mama dupa act identitate si raport constatator la nastere.
Personal consider ca o declaratie notariala si o declaratie de recunoastere la ofiterul starii civile ar fi fost deajuns pt eliberarea certificatului.
Instantele de judecata ar trebui sa se gandeasca si la faptul ca testul de paternitate s-ar putea sa nu aduca efectul care trebuie asupra tatalui biologic, mai precis care ar fi urmarile daca rezultatul este negativ..
Tatal biologic a cerut instantei eliberarea certificatului.

instanta nu elibereaza certificate, nu cred ca stiti exact despre ce e vb.

Personal consider ca o declaratie notariala si o declaratie de recunoastere la ofiterul starii civile ar fi fost deajuns pt eliberarea certificatului.

Ar fi fost de ajuns o singura declaratie, la notar sau starea civila ( asta dupa ce s-ar fi indepartat tatal actual din certificat), insa el cred ca a actionat in instanta pt tagada de paternitate ( posibil).

Instantele de judecata ar trebui sa se gandeasca si la faptul ca testul de paternitate s-ar putea sa nu aduca efectul care trebuie asupra tatalui biologic, mai precis care ar fi urmarile daca rezultatul este negativ..

Nu , la asta trebuie sa se gandeasca cel care face declaratie de recunoastere sau intenteaza proces de tagada si situatia nu e reala .
Daca nu e el tatal, asta e..
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii mircealoko mircealoko buna ziua.am o mare problema.eu impreuna cu concubina mea (impreuna de 6 ani) avem un copil nou nascut.ea este casatorita de 20 de ani dar nu mai este cu sotul ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)