avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... un presedinte al asociatiei de propietari are ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala?

un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala?

motivul ar fi ca vicepresedintele ales avea un debit la asociatie de 330 lei(platit ulterior)
in fapt,
La o asociatie de propietari s-a constituit un Comitet de initiativa in vederea convocarii propietarilor din condominiu pentru schimbarea presedintelui si a comitetului executiv.
Intrucat,initiatorii acestei "organizari"aparent legale nu aveau nici o cunostinta despre prevederile legale,privind legea asociatiilor de propietari cu privire la cuprinsul ordinii de zi (care trebuia sa cuprinda si analiza activitatii fostei conduceri,proiect de buget pentru urmatoarea perioada...etc..care trebuiau admise de propietari),dupa finalizarea votului si admiterea in concret a noului comitet ,presedintele a efectuat imediat dupa preluarea sediului{(abuziv-prin spargerea sediului -fara a fi cineva din fosta conducere de fata (nici macar administratora contabila)}.

Avand in vedere faptul ca ,vicepresedintele ales si alti membrii din comitetul nou ales au refuzat sa participe la spargerea sediului,noul presedinte,in cardasie directa cu alti locatari decat cei alesi in comitetul nou,au savarsit urmatoarele infractiuni:
-au modificat procesul verbal intocmit la adunarea generala exceptionala (cand a avut loc schimbarea comitetului si conducerii)-prin taieturi si stersaturi accentuate,trecand alte nume in dreptul componentei comitetului.
Acest proces verbal,in starea modificata-cu stersaturi-,l-a autentificat la notariat pentru aparenta legalitate.

-au intocmit un proces verbal cu membrii noi ai comitetului in care au precizat ca s-a constituit o adunare a comitetului executiv al asociatiei si au destituit vicepresedintele ales la adunarea generala pe motiv ca acesta avea un debit de 340 lei la asociatie(acest fapt era cunoscut de intregul comitet nou ales -intrucat debitul respectiv reprezenta incarcarea frauduloasa a facturilor emise de fosta administratie si conducere)
Motivul schimbarii conducerii asociatiei a fost ca facturile erau supraincarcate mereu iar atitudinea fostului presedinte si a administratorei era de o vulgaritate fara cuvinte.

-au deschis proceduri in instanta fata de debitori,angajand un consilier juridic particular(de la o banca),adaugand fiecarui locatar onorariul de 300 lei per dosar .Debitele s-au marit considerabil in acest sens.

-instanta a refuzat cererea debitorilor de a se prezenta dovezi asupra debitului daca este cert si eligibil.

Prin sistemul "baba oarba" al instantei,debitorii au fost pusi la plata debitelor desi erau incerte si ilegale.

In urma unei sesizari penale efectuate de vicepresedintele "destituit" ilegal ,noul presedinte in cardasie cu presedintele Federatiei Asociatiilor de propietari, intocmeste o expertiza contabila extrajudiciara -care analizeaza doar statele de plata ale fostei conduceri.

Aici,se gaseste o frauda in valoare de peste 25.000 lei.
In urma unui proces civil,deschis de actualul presedinte,suma debitoare fata de asociatia de propietari este imputata fostei conduceri si Comitetului executiv ca fiind sume incasate ilegal.


Recuperarea sumei este executata silit de actualul presedinte,insa sumele de bani nu sunt "varsate"in contul cheltuielilor locatarilor pagubiti de fosta conducere.

Ce a facut cu banii obtinuti din executare ...nu se stie inca.

Presedintele actual si administratora contabila,refuza sa convoace adunarea generala conform Legii 230/2007 privind asociatiile de propietari.

Exista dosare in instanta civila a unor locatari care s-au saturat de ilegalitatile comise.

Primaria ,prin compartimentul control asociatii,refuza sa isi faca datoria si sa solutioneze cererile locatarilor.

Cei care trebuie sa efectuieze controale,sunt vazuti in compania presedintelui "la una mica" la terasele din perimetrul asociatiei.

Ce solutie poate stopa aceasta speta sociala ?

In cazul penal,solutia procurorului in cardasie directa cu politia(anchetator) solutioneaza prin rezolutie "neanceperea urmaririi penale"desi exista dovezi concrete in toate inscrisurile.

A trecut un an si jumatate de la alegerile mentionate mai sus si nimic nu se poate solutiona legal..
O parere din partea specialistilor ?

va multumesc anticipat !
cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 20:57, 31 Iulie 2009
ati deschis acest topic cu un mesaj atit de lung incit a devenit plictisitor, mai ales ca nu am inteles deloc situatia de la dvs ... vorbiti despre faptul ca
s-a constituit un Comitet de initiativa in vederea convocarii propietarilor din condominiu pentru schimbarea presedintelui si a comitetului executiv.

iar apoi despre
vicepresedintele ales si alti membrii din comitetul nou ales au refuzat sa participe la spargerea sediului,noul presedinte

iar spre sfirsit despre
vicepresedintele "destituit" ilegal

pina la urma, noul presedinte si comitet executiv au fost sau nu alesi in adunarea generala (ordinara sau extraordinara) legal convocata ? va intreb acest lucru deoarece nu s-a inteles deloc care este situatia exacta, acesta fiind un punct de plecare a discutiei ... au fost sau nu alesi legal, in adunarea generala legal convocata ?
restul o sa citesc mai tirziu, dupa furnizarea acestei informatii esentiale.
PS: fostul presedintele a predat stampila noului presedinte ?
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
ContSters61266, utilizator
da,s-a ales o noua conducere la 22 martie-2008.
vicepresedintele ales si alti 5 membri din comitetul executiv au fost "eliminati" de actualul presedinte si inlocuiti cu alte persoane care nu au fost admise la votul in unanimitate.

-actualul presedinte imediat dupa ce a preluat sediul,stampila si o parte din inscrisuri a marit indemnizatiile :
- presedinte de la 200 lei la 550 lei
-vicepresedinte de la 100 lei la 300 lei
-comitet executiv de la 20 lei la 50 lei
-cenzor de la 65 lei la 650 lei
comisia de cenzori -de la 30 lei la 100 lei.

toate aceste sume adaugate fara acceptul adunarii generale,reprezinta sume care incarca listele de plata fara justificare.

va multumesc ,
rodica_post
O singura concluzie..amara : NIMENI NU TE APARA de abuzurile administratiilor de proprietari.

Apropo Doamna..la Dvs. efectiv cat iau administratorul, contabilul si casierul intrucat nici una din functiile mentionate de Dvs. nu au aceste atributii ?



Subiect: RE: un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala?

-actualul presedinte imediat dupa ce a preluat sediul,stampila si o parte din inscrisuri a marit indemnizatiile :
- presedinte de la 200 lei la 550 lei
-vicepresedinte de la 100 lei la 300 lei
-comitet executiv de la 20 lei la 50 lei
-cenzor de la 65 lei la 650 lei
comisia de cenzori -de la 30 lei la 100 lei.

toate aceste sume adaugate fara acceptul adunarii generale,reprezinta sume care incarca listele de plata fara justificare.
administrator/contabil angajat la "negru-fara carte de munca-salariu lunar 1.500 lei net
va multumesc ,
rodica_post

stiu ca in baza legii 230/2007 combinata cu H.G.400 -privind administrarea,organizarea si functionarea asociatiilor de propietari alegerea conducerii unei asociatii de propietari este in exclusivitate a propietarilor din condominiu.

abuzurile si ilegalitatile comise sunt de natura infractionala.

=D>=D>=D>=D>

ma bucur ca nu exista cadru legislativ in acest domeniu........
Deci,cine intra in aceasta "structura" poate face ce vrea pentru a-si mari sursa de venit pe langa o pensie de 1.500 lei net....(fost securist)

=D>=D>=D>

Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
rodica_post, utilizator
Si cate alte nereguli,de care nu se intereseaza nimeni .Exemplu:Adunand listele de plata afisate,nicicum nu da totalul facturilor. Iese suma mult mai mare .Unde este diferenta ? Presedintele se lauda ,ca are in buzunar politia, parchetul si instanta .Avocatul ,care apara interesele presedinteluui este un fost securist ,cu sotia judecatoare,care de fiecare data acorda castig de cauza presedintelui in cauzele care ajung la ea.Avand o functie importanta are posibilitatea de a " influenta " pe ceilalti judecatori. Ceea ce este o situatie ciudata , ca sotul,avocat, nu poate avea cauze care sunt judecate la acel nivel de instanta , la care activeaza sotia , judecator , dar toate treeburile pot fi "elucidate" acasa.

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Proces civil intentat de un locatar impotriva conducerii asociatiei de propietari rodica_post rodica_post S-a intentat un proces in instanta civila de catre un locatar din condominiu impotriva Asociatiei de Propietari . Obiectul actiunii este ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)