avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... un presedinte al asociatiei de propietari are ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala?

un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala?

motivul ar fi ca vicepresedintele ales avea un debit la asociatie de 330 lei(platit ulterior)
in fapt,
La o asociatie de propietari s-a constituit un Comitet de initiativa in vederea convocarii propietarilor din condominiu pentru schimbarea presedintelui si a comitetului executiv.
Intrucat,initiatorii acestei "organizari"aparent legale nu aveau nici o cunostinta despre prevederile legale,privind legea asociatiilor de propietari cu privire la cuprinsul ordinii de zi (care trebuia sa cuprinda si analiza activitatii fostei conduceri,proiect de buget pentru urmatoarea perioada...etc..care trebuiau admise de propietari),dupa finalizarea votului si admiterea in concret a noului comitet ,presedintele a efectuat imediat dupa preluarea sediului{(abuziv-prin spargerea sediului -fara a fi cineva din fosta conducere de fata (nici macar administratora contabila)}.

Avand in vedere faptul ca ,vicepresedintele ales si alti membrii din comitetul nou ales au refuzat sa participe la spargerea sediului,noul presedinte,in cardasie directa cu alti locatari decat cei alesi in comitetul nou,au savarsit urmatoarele infractiuni:
-au modificat procesul verbal intocmit la adunarea generala exceptionala (cand a avut loc schimbarea comitetului si conducerii)-prin taieturi si stersaturi accentuate,trecand alte nume in dreptul componentei comitetului.
Acest proces verbal,in starea modificata-cu stersaturi-,l-a autentificat la notariat pentru aparenta legalitate.

-au intocmit un proces verbal cu membrii noi ai comitetului in care au precizat ca s-a constituit o adunare a comitetului executiv al asociatiei si au destituit vicepresedintele ales la adunarea generala pe motiv ca acesta avea un debit de 340 lei la asociatie(acest fapt era cunoscut de intregul comitet nou ales -intrucat debitul respectiv reprezenta incarcarea frauduloasa a facturilor emise de fosta administratie si conducere)
Motivul schimbarii conducerii asociatiei a fost ca facturile erau supraincarcate mereu iar atitudinea fostului presedinte si a administratorei era de o vulgaritate fara cuvinte.

-au deschis proceduri in instanta fata de debitori,angajand un consilier juridic particular(de la o banca),adaugand fiecarui locatar onorariul de 300 lei per dosar .Debitele s-au marit considerabil in acest sens.

-instanta a refuzat cererea debitorilor de a se prezenta dovezi asupra debitului daca este cert si eligibil.

Prin sistemul "baba oarba" al instantei,debitorii au fost pusi la plata debitelor desi erau incerte si ilegale.

In urma unei sesizari penale efectuate de vicepresedintele "destituit" ilegal ,noul presedinte in cardasie cu presedintele Federatiei Asociatiilor de propietari, intocmeste o expertiza contabila extrajudiciara -care analizeaza doar statele de plata ale fostei conduceri.

Aici,se gaseste o frauda in valoare de peste 25.000 lei.
In urma unui proces civil,deschis de actualul presedinte,suma debitoare fata de asociatia de propietari este imputata fostei conduceri si Comitetului executiv ca fiind sume incasate ilegal.


Recuperarea sumei este executata silit de actualul presedinte,insa sumele de bani nu sunt "varsate"in contul cheltuielilor locatarilor pagubiti de fosta conducere.

Ce a facut cu banii obtinuti din executare ...nu se stie inca.

Presedintele actual si administratora contabila,refuza sa convoace adunarea generala conform Legii 230/2007 privind asociatiile de propietari.

Exista dosare in instanta civila a unor locatari care s-au saturat de ilegalitatile comise.

Primaria ,prin compartimentul control asociatii,refuza sa isi faca datoria si sa solutioneze cererile locatarilor.

Cei care trebuie sa efectuieze controale,sunt vazuti in compania presedintelui "la una mica" la terasele din perimetrul asociatiei.

Ce solutie poate stopa aceasta speta sociala ?

In cazul penal,solutia procurorului in cardasie directa cu politia(anchetator) solutioneaza prin rezolutie "neanceperea urmaririi penale"desi exista dovezi concrete in toate inscrisurile.

A trecut un an si jumatate de la alegerile mentionate mai sus si nimic nu se poate solutiona legal..
O parere din partea specialistilor ?

va multumesc anticipat !
cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 20:57, 31 Iulie 2009
asociatia are 22 de scari si 460 de locatari.

felix34 a scris:

pai mai sesizez niste nereguli:
1. cum pot fi schimbate 6 persoane din 9 din comitetul executiv (vicepresedintele si cei 5 membri) cu majoritate de voturi, atita vreme cit cei ramasi sint o minoritate ?
2. comisia de cenzori (membri + presedintele) trebuie sa fie in total in numar impar, iar la dvs sint 4 (patru), care este un numar impar -legea 230/2007
nu conteaza ca un presedinte sau vicepresedinte are sau nu studii superioare. orice proprietar are dreptul de a alege si de a fi ales intr-o functie din cadrul asociatiei, conform legii 230/2007 ca adunarea generala legal intrunita a decis ca vicepresedintele sa aibe studii superioare, este dreptul fiecarei asociatii sa-si aleaga oamenii dupa propriile criterii. ilegala este insa demiterea acestuia, precum si a celorlalti membri inlocuiti, in afara adunarii generale
nu mi-ati raspuns ... cite apartamente are asociatia dvs ? ca pare destul de incarcata schema de la dvs de la bloc

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
asociatia are 22 de scari si 460 de locatari

locatarii /propietari au ales 9 persoane in comitetul executiv pentru a rezolva problemele din condominiu - care sunt destul de multe si complicate.

prin demiterea acestui comitet in majoritate,cei alesi -in mod abuziv de catre presedinte -nu au facut absolut nimic pentru condominiu /locatari.Au urmarit doar scopul incasarii indemnizatiei.

Actiunea penala a fost "aranjata"pentru neanceperea urmaririi penale impotriva presedintelui.

deci....

nu se poate face nimic pana la noile alegeri.

Exista o actiune civila deschisa de un locatar din condominiu impotriva intregului comitet ales initial (printre care ma aflu si eu ca vicepresedinte -demis ilegal-
Locatarii cer dreptate.....
Sper ca instanta care va judeca aceasta speta sa nu fie OARBA ca altadata.......

handsu a scris:

Imi pare extraordinar de bine,stimata doamna rodica_post , ca publicati probleme cu care nu pot sa fiu decat perfect de acord. De asemenea imi pare foarte bine ,ca documentati pozitia Dvs.,practic cea logica si la obiect, cu precizari concludente , si ,in sfarsit , nu se mai dezbat problemele pur teoretic. De regula, se invoca legea,prevederile acesteia , dar in realitate nu se precizeaza ce se intampla ,daca nu este respectata.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
transparenta spetelor de orice natura se publica.............asa prevede legea.

pe acest forum se discuta probleme ale cetatenilor romani care au nevoie de o indicatie prealabila unor actiuni in instanta.

Consider ca ,argumentele cauzelor deja judecate pot sa fie "o lectie "pentru cei care se afla in situatii similare ori apropiate.

Incadrarea juridica are un rol important in actiunile din instanta.Aici joaca rolul important avocatul / consilierul juridic.
Avand in vedere faptul ca onorariile sunt destul de mari in raport cu starea materiala a justitiabililor,multe procese sunt pierdute tocmai de cei care au dreptate..........

Se intampla ca sa faci si un efort financiar sa angajezi aparator si sa nu faca nimic pentru justitiarul reclamant ori parat......

se intampla destul de des ...... mai ales in Moldova........

:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

cu respect,
rodica_post
de curiozitate ... pentru ce a deschis acel proprietar actiune civila impotriva comitetului ales initial ?
felix34 a scris:

de curiozitate ... pentru ce a deschis acel proprietar actiune civila impotriva comitetului ales initial ?


------------------------------------------------------------------------------------
pentru nerespectarea legii 230/2007 de catre presedinte si comitetul executi + cenzori.

-solicita instantei sa oblige presedintele sa-mi restituie indemnizatia pentru perioada martie-2008 pana la restabilirea situatiei anterioare in valoare de 100 lei/luna -conform vointei adunarii generale prin unanimitate de voturi.

-solicita instantei sa restituie toate sumele de bani incasate pana la solutionare de catre comitetul executiv ,cenzori si presedinte.

eu,am calitatea de parat alaturi de comitet-desi nu am activat niciodata-.

voi depune intampinare la aceasta actiune si voi cere schimbarea incadrarii juridice cu privire la situatia mea - ca reclamant -............este...ok...????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Proces civil intentat de un locatar impotriva conducerii asociatiei de propietari rodica_post rodica_post S-a intentat un proces in instanta civila de catre un locatar din condominiu impotriva Asociatiei de Propietari . Obiectul actiunii este ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)