avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire de la plata impozit pe cladire si teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire de la plata impozit pe cladire si teren

o persoana cu handicap detine o locuinta si teren agricol care l-a declarat in registrul agricol insa nu are intabulare pe acest teren si pe locuinta titlul de proprietate fiind pe tatal respectvului care este decedat nu s-a facut succesiune nu este proprietar de drept doar il are declarat in registru agrcol.In acest caz ce documente mai trebuie sa depuna pentru scutire in afara de certificatul de handica conform legi 448 din 2006.
Cel mai recent răspuns: firsim , utilizator 13:17, 22 Ianuarie 2016
Certificatul de handicap insotit de o cerere prin care solicita scutirea. Scutirea se acorda doar pentru 1/2 din impozitul e cladire si teren aferent cladirii pentru care este titular de rol. Adica daca o persoana detine in proprietate o locuinta si teren aferent acesteia, in baza certificatului de handicap, aceasta beneficiaza de reducere de 50 % din impozitul pe teren si cladire.Tineti cont de faptul ca daca depuneti pentru prima data cerere pentru scutire de handicap reducerea se va acorda cu data de 01.01.2017, potrivit noului cod fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri si teren nikolas nikolas pot beneficia de scutire impozit pe cladiri si teren daca mama mea are grad de handicap grav si locuieste impreuna cu mine avand domiciliul la aceiasi adresa ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)
Scutire la plata impozitului pe cladiri si terenuri -persoane cu handicap rsimion rsimion persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe cladire si terenul aferent acesteia, sau sunt scutite de plata impozitului pentru tot terenul ... (vezi toată discuția)