Datorita unor abuzuri comise impotriva mea de cativa agenti comunitari m-am adresat primariei de sector careia ii este subordonata spre a se lua masuri.Aceasta s-a adresat ptr mine si in numele meu(conf art.28(1 cu a) din HG 1344/2007,)comisiei de disciplina a politiei comunitare a sect respectiv, insa comisia a dat un raport de clasare a sesizarii pe motiv ca nu era semnata de mine...invocand art 28( 1 cu g) si omitand intentionat prevederile art 28(1 cu a)
Impotriva raportului de clasare am facut o contestatie la care politia comunitara nu mi-a raspuns 7 luni.
Am chemat-o in contenciosul administrativ ptr:
-obligarea acesteia sa-mi dea un raspuns
-anularea raportului comisiei de disciplina
-constarea/cercetarea abuzurilor ptr care ajunsesem sa sesizez primaria.
La primul termen parata a invocat ca in HG 1344/2007 nu exista o prevedere legala prin care petentul are posib de a contesta un raport, ceea ce are dreptate ptr ca in hotarare nu se prevad caile de atac ale petentului.
INTREBARE:
-Pot in cadrul aceluiasi proces sa cer exceptie de neconstitutionalitate a acestei hotarari sau fac actiune separata impotriva guvernului la Contencios administrativ?
-ANFP(Asoc Nat A func publici) refuza sa vina parte in proces si sa ma sustina, spunand ca nu se poate ridica exceptie de neconstitutionalitate impotriva ei deoarece CC nu se ocupa cu asa ceva, oi pe site-ul Curtii am vazut ca au in atributie si ordonante ale guv.
Dat fiind ca aceasta exceptie o ridic in cadruul unui proces tocmai ptr a ajuta la clarificarea cauzei si nu ca actiune principala...ce am de facut?
-Exceptile pot fi ridicate si in cazul in care unei legi sau ordonante ii lipseste un element ce o face neconstitutionala sau numai cand se ridica probl neconstitutionalitatii unui art?
Deci? fac actiune separata impotriva HG 1344 sau ridic exceptie de neconstitutionalitate in cadrul aceluiasi proces?
Nu ati sesizat un singur aspect: exceptia de neconstitutionalitate poate fi invocata numai in privinta unor dispozitii din legi sau ordonante iar dvs. vreti sa o invocati in legatura cu o hotarare de guvern.
Dispozitiile art. 146, lit. d) din Constitutia Romaniei sunt urmatoarele:
"Curtea Constituţională are următoarele atribuţii:
d) hotărăşte asupra excepţiilor de neconstituţionalitate privind legile şi ordonanţele, ridicate în fata instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial."
O hotarare de guvern se ataca in conditiile prevazute de Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.
Va multumesc frumos.Chiar ca m-ati luminat in cele 2 probleme...
Deci: ma adresez direct instantei de contencios si cer obligarea paratei de a adauga in hotararea de guvern si un art prin care petentul sa aiba posibilitatea unor cai de atac
In forma actuala se comit abuzuri deoarece cai de atac au doar functionarii sanctionati , nu si petentii care reclama abuzurile lor.
Ptr aceasta eroare/lipsa...pot cere daune morale si materiale?
Era obligata Agentia Nat a funct publici in raspunsul dat sa se autosesizeze si sa actioneze ea in instanta dat fiind ca in Legea Contenciosului la un anumit art. chiar se precizeaza asa ceva?
Multumesc
Nu va adresati direct instantei de contencios administrativ, trebuie sa respectati prevederile art. 7, alin. 1^1 din Legea nr. 554/2004.
Conform art. 3, alin. (2) din Legea nr. 554/2004, ANFP poate ataca in fata instantei de contencios administrativ actele autoritatilor centrale prin care se incalca legislatia privind functia publica.
In afara faptului ca norma mentionata este dispozitiva, nu imperativa, opinia mea este ca H.G. nr. 1.344/2007 nu contine prevederi care incalca legislatia privind functia publica.
Hai ca sunteti culmea!
Daca asupra dv se comit abuzuri si excese de putere si drept urmare va adresati comisiei de disciplina a institutiei respective care in loc sa ia masuri sanctionatorii, se coalizeaza cu cei vinovati si claseaza sesizarea profitand de faptul ca PETENTUL(pers fizica si nu functionar) nu are nicio cale de atac...intrucat LEGEA(HG 1344/2007) nu ii da acest drepttot la fel ati gandi?
Atunci cum ramane cu art din Constitutie prin care fiecarui cetatean i se da acces la justitie?
Nu stiu ce varsta aveti dar ganditi comunist si fereasca dumnezeul sa ocupati o functie de stat in tara asta!
Sunt noua aici si este primul meu post dar ma determinati sa nu mai intru niciodata aici daca si toti ceilalti vad modul de rezolvare ca dv.
Am impresia ca in exces de zel va grabiti sa dati cat mai multe raspunsuri pe forum si nu mai prindeti esenta intrebarii, nu mai uramariti subiectul...
Duduie! Sunt un CETATEAN, nu functionar public, si trag un SEMNAL DE ALARMA privind emiterea unei Hotarari de Guvern prin care ESTE PROTEJAT FUNCTIONARUL PUBLIC,iar cei 22 de milioane de cetateni sunt DISCRIMINATI.
De asta avem coruptie, indolenta si abuzuri din partea functionarilor publici PTR CA NU SE DAU LEGI DRASTICE DE SANCTIONAREA LOR sau daca se dau legi sunt facute tot in favoarea lor.Ca aceasta , de exemplu!
Nu mai intru pe acest in vecii vecilor! M-am lamurit de "consultantii" "binevoitori"
Salutare