Datorita unor abuzuri comise impotriva mea de cativa agenti comunitari m-am adresat primariei de sector careia ii este subordonata spre a se lua masuri.Aceasta s-a adresat ptr mine si in numele meu(conf art.28(1 cu a) din HG 1344/2007,)comisiei de disciplina a politiei comunitare a sect respectiv, insa comisia a dat un raport de clasare a sesizarii pe motiv ca nu era semnata de mine...invocand art 28( 1 cu g) si omitand intentionat prevederile art 28(1 cu a)
Impotriva raportului de clasare am facut o contestatie la care politia comunitara nu mi-a raspuns 7 luni.
Am chemat-o in contenciosul administrativ ptr:
-obligarea acesteia sa-mi dea un raspuns
-anularea raportului comisiei de disciplina
-constarea/cercetarea abuzurilor ptr care ajunsesem sa sesizez primaria.
La primul termen parata a invocat ca in HG 1344/2007 nu exista o prevedere legala prin care petentul are posib de a contesta un raport, ceea ce are dreptate ptr ca in hotarare nu se prevad caile de atac ale petentului.
INTREBARE:
-Pot in cadrul aceluiasi proces sa cer exceptie de neconstitutionalitate a acestei hotarari sau fac actiune separata impotriva guvernului la Contencios administrativ?
-ANFP(Asoc Nat A func publici) refuza sa vina parte in proces si sa ma sustina, spunand ca nu se poate ridica exceptie de neconstitutionalitate impotriva ei deoarece CC nu se ocupa cu asa ceva, oi pe site-ul Curtii am vazut ca au in atributie si ordonante ale guv.
Dat fiind ca aceasta exceptie o ridic in cadruul unui proces tocmai ptr a ajuta la clarificarea cauzei si nu ca actiune principala...ce am de facut?
-Exceptile pot fi ridicate si in cazul in care unei legi sau ordonante ii lipseste un element ce o face neconstitutionala sau numai cand se ridica probl neconstitutionalitatii unui art?
Deci? fac actiune separata impotriva HG 1344 sau ridic exceptie de neconstitutionalitate in cadrul aceluiasi proces?
Daca ati fi citit mai bine hotararea citata, ati fi observat ca la art. 51 se prevede ca : Functionarul public nemultumit de sanctiunea disciplinara aplicata o poate contesta, in conditiile legii, la instanta de contencios administrativ competenta.
Prin urmare, functionarul public are posibilitatea de a ataca in instanta sanctiunea disciplinara aplicata.
:offtopic:
Atacurile la persoana sunt interzise pe acest forum .... Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ.
Conform prevederilor Legii nr.554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, pana a ajunge in instanta, persoana vatamata intr-un drept al sau de catre o autoritate publica centrala sau locala printr-un act administrativ, va formula o plangere prealabila impotriva acelui act administrativ ce va fi depus la sediul emitentului. Functie de solutia data de se va urma calea prevazuta de lege, daca va fi cazul!