avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neinformare chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neinformare chemare in judecata

Buna seara,
Am fost chemat in judeacta recent de un fost angajator, pentru recuperarea unor presupuse datorii! Despre faptul ca am fost chemat in judecata am aflat in aceasta seara, dupa ce procesul s-a tinut si dupa ce sa dat o hotarare! Nu am primit nimic de la Tribunalul Bucuresti, legat de aceasta chemare in judecata, in consecinta nu am putut sa imi sustin punctul de vedere, si, nici nu am primit hotararea tribunalului si termenul de recurs! Toate informatiile le-am aflat de pe portalul just.ro cautand informatii despre un alt proces in care sunt implicat!

Intrebare : Se poate face recurs in aceasta situatie? Sau exista vre-o solutie de a rejudeca cazul?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexandru_gabi , utilizator 12:37, 23 Ianuarie 2016
Buna seara,
Mergeti la arhiva instantei, vedeti unde ati fost citat si, daca citatia a fost trimisa in alta parte decat la sediul social, puteti incerca o contestatie in anulare.
Faceti apel intai.

Nu veti putea invoca motivul de contestatie in anulare daca necitarea ar fi putut fi invocata pe calea apelului, lucru care este posibil in aceasta situatie.
Obligatoriu trebuie studiat dosarul, observata procedura de comunicare a actelor si de citare.

Apoi dupa caz repunere in termenul de apel sau direct apel, motivarea concreta putand fi facuta doar cu referire la continutul dosarului si la sentinta de fond prin prisma prvederilor legale.

Parerea mea este sa consultati un avocat.
Studiati la arhiva instantei daca a fost indeplinita procedura de citare, apoi copie de pe actele de la dosar si, in functie de situatia de fapt si de drept concreta, apel.Opinia mea este ca, ar tebui sa apelati la serviciile unui avocat.
Multumesc pentru raspunsuri!
Sunt convins ca procedura de citare a fost indeplinita, insa, din experienta unui proces anterior, plicul transmis prin posta romana ajungea intotdeauna in cutia postala, fara sa fie solicitata confirmare de primire . De la procesul anterior am primit, zic eu, toate plicurile, de aici nimic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am fost citat la iccj intr-un recurs cu statul pascu tavi pascu tavi In data de 04.05.2012, am avut recurs la ICCJ, Sectia Contencios Administrativ, dar nici eu si nici avocatul meu nu am primit citatie pentru a ma apara conform ... (vezi toată discuția)
Divort - a facut recurs ionut c ionut c Am castigat prima faza a divortului (la judecatorie) ,a introdus apel - l-a pierdut ca netimbrat,iar acum a introdus recurs. Avand in vedere ca eu locuiesc ... (vezi toată discuția)
Timbrat actiunea, omis a depune chitanta la dosar NeluBalas NeluBalas Cu trei saptamani inainte de termen am platit la CEC si am primit chitanta pt taxa de timbru judiciar. Am uitat sa depun chitanta la dosar . Nu am fost citat ... (vezi toată discuția)