avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Depunere declaratia Model 2016-ITL-001
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Depunere declaratia Model 2016-ITL-001

Buna ziua,
Sunt PFA si sediul social se afla la domiciliul meu.Mentionez ca nu se desfasoara nicio activitate economica la sediu, iar in actul constator redactat la inregistrarea mea la Registrul Comertului scrie clar ca imi desfasor activitatea la sediul firmelor/societatilor cu care am contracte.
Conform normelor de aplicare a noului cod fiscal se mentioneaza:
“CAPITOLUL II
Impozitul pe clădiri şi taxa pe clădiri
SECŢIUNEA a 5-a
Calculul impozitului pe clădirile cu destinaţie mixtă

43. Pentru clădirile cu destinaţie mixtă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, la adresa cărora este înregistrat un domiciliu fiscal, la care nu se desfăşoară nicio activitate economică, impozitul se calculează conform art. 457 din Codul fiscal.”
Deci prin urmare impozitul se calculeaza ca pe o cladire rezidentiala.

Intrebarea mea este :
Avand in vedere cele de mai sus mai sunt obligat sau nu sa depun declaratia: Model 2016 ITL – 001 ???
Multumesc.


Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 17:59, 25 Ianuarie 2016
Da trebuie depusa,mai ales ca se completeaza pct.VII(si consemnare olograf pe proprie raspundere) si implicit pct.IV din declaratie.La declaratie se anexeaza actul constatator,in copie cerficata de conformitate cu originalul, de la Registrul Comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe cladire cu destinatie mixta Elena 47 Elena 47 Art. 459. din noul cod fiscal prevede - (1) În cazul clădirilor cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează ... (vezi toată discuția)
Garsoniera destinatie mixta vioboss2004 vioboss2004 Am sediul social in garsoniera in care locuiesc si am declarat la ONRC ca la acest sediu se desfasoara si activitatea firmei de contabilitate. Utilitatile sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri rezidential - pfa, va rog indrumare anca_ro anca_ro Buna ziua, am un PFA la adresa la care locuiesc. Sunt in situatia in care spatiul rezidential fata de spatiul nerezidential nu sunt delimitate specific in ... (vezi toată discuția)