avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegere membri CEx asociatie proprietari prin tabel ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegere membri CEx asociatie proprietari prin tabel nominal

Buna ziua,

Asociatia de locatari din care fac parte are o componenta de 500 de membrii cu proprietati individuale, insumand un total de 8 blocuri.

Deoarece fiecare bloc are opinii diferinte, dar in sine asociatia nu poate fi separata per bloc datorita vointei majoritatii proprietarilor, fiecare bloc incearca sa isi desemneze un membru in comitetul executiv, pe baza de tabel nominal, pe baza unui articol de lege:

LEGEA nr. 230/2007 Art. 25 (3): In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.

Intrebarea mea este, se poate intocmi acest tabel nominal cu inaintarea propunerii unui membru stabilit de majoritatea proprietarilor din acel bloc pentru a fi reprezentati, sau trebuie asteptat votul adunarii generale?

Conform LEGII nr. 230/2007 Art. 27 (a): Adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii: alege si revoca din functie presedintele, membrii comitetului executiv si cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a asociatiei de proprietari;

In acest cel de-al doilea caz, proprietarii din cele 7 blocuri ramase pot propune un alt membru, altul decat cel din blocul 8, ceea ce nu ar fi conform cu vointa proprietarilor.

Este infailibila invocarea Art. 27 (a) pentru a desemna un membru al comitelului prin tabel nominal, prealabil adunarii generale avand in vedere situatia critica prezentata mai sus?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:15, 29 Ianuarie 2016
Interventie moderator

Vi s-a raspuns de catre @adriantot.
HenryHayes a scris:
Este legala sau nu constituirea acestui tabel nominal in desemnarea membrilor CEX, prealabil adunarii generale, avand in vedere dorinta unica a majoritatii proprietarilor dintr-un bloc?

Pana la 31 martie 2016 trebuie convocata adunarea generala anuala (obligatorie). Cu aceasata ocazie participati la adunarea generala si alegeti pe cine vreti in comitetul executiv. Sigur ca puteti sa va sfatuiti cu vecinii inainte de adunare, sa va ganditi pe cine propuneti si sa puneti la vot... dar nu vad sensul tabelelor. In adunarea generala se aleg oamenii si nu prin tabel in afara adunarii. Tabelul poate fi folosit cand asociatia trebuie sa ia o hotarare urgent, cand nu este tim sa astepatam inca 10 zile (poate 20 pana la reconvocare), cand a intervenit o situatie deosebita...
De exemplu notificarea din parte furnizorului de energie termica de oprire a caldurii in 15 zile pentru ca ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Tabel nominal de vot ameliee ameliee Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)