avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cota deducere cheltuieli
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cota deducere cheltuieli

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca pentru stabilitea venitului net (la veniturile din cedarea folosintei bunurilor) cota de deducere a cheltuielilor in sistem forferar s-a modificat la de la 25% la 40%.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: miha2766 , utilizator 14:46, 25 Ianuarie 2016
Din codul fiscal art 84 - Stabilirea venitului net anual din cedarea folosinţei bunurilor
.......

(3) Venitul net din cedarea folosinţei bunurilor se stabileşte prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.
Eu am depus in data de 07.ianuarie.2016 declaratia 220 cu cota de deducere de 25%.
Ce ar trebui sa fac acum? sa depun din nou declaratia sau calculeaza ANAF-ul automat cu cota de 40%.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
miha2766, utilizator
In mod normal, la acest tip de venit in care sunteti impozitat pe forma asta cu procent de cheltuieli forfetare 40%, nici nu conteaza ce valoare treceti acolo caci e de ajuns sa fi trecut venitul brut si restul calculeaza ei. Presupun ca ati depus si copie dupa contract in care se vede brutul. Asteptati sa primiti acasa decizia de impunere in urma acestei d220 depuse si daca nu au calculat corect, cu aceea mergeti.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Numai bine va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul și impozitul din contractul de superficie C.123 C.123 Bună ziua. În urma semnării unui contract de superficie, proprietarul terenului va primi anual o sumă de 10.000 euro (aceasta este suma scrisă efectiv pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile venituri din inchiriere nahir nahir Care sunt cheltuielile deductibile mentionate in declaratia 212, in cazul veniturilor din chirii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Impozitare venit din inchiriere Antonela60 Antonela60 Cit trebuie sa platesc impozit pe suma de 15080 incasati din chirie pe un.an? (vezi toată discuția)