avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare drepturi dupa 30 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare drepturi dupa 30 ani

Daca mama a renuntat la mostenire in urma decesului tatalui ei in favoarea mamei ei (asta intamplandu-se acum 30 ani), iar aceasta din urma a decedat si ea acum 16 ani, mai poate recupera partea ei?
Important este ca mama ne avea la momentul respectiv pe mine si pe sora mea care eram de varste foarte mici 0-3 ani si am inteles ca de fapt noua ne revenea partea ei de mostenire nu bunicii. Ce putem face pt a ne recuprera ceea ce ne revenea?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 17:37, 3 August 2009
Da, mama apare la rubrica aceea din certificatul de mostenitor, insa nu exista nici o semnatura a ei acolo. Ce este de facut?
Exista semnaturile celorlalti mostenitori?
Da exista al bunicii.
Care sunt consecintele faptului ca exista numai semnatura bunicii?
mai bine apelati la serviciile unui notar, pt a va lamuri .

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! sora mea a renunțat la succesiunea dupa decesul ... Eli05 Eli05 Bună ziua ! Sora mea a renunțat la succesiunea dupa decesul tatălui nostru , S- a făcut o succesiune dupa deces tata , în care am fost inclusa eu ca fiica ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament mostenit ancacatya ancacatya buna ziua,mama mea este mostenitoarea unui apartament ramas de la parintii ei(bunicii mei),Nu s-au facut nici un act de trecere a apartamentului pe numele ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)