avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare drepturi dupa 30 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare drepturi dupa 30 ani

Daca mama a renuntat la mostenire in urma decesului tatalui ei in favoarea mamei ei (asta intamplandu-se acum 30 ani), iar aceasta din urma a decedat si ea acum 16 ani, mai poate recupera partea ei?
Important este ca mama ne avea la momentul respectiv pe mine si pe sora mea care eram de varste foarte mici 0-3 ani si am inteles ca de fapt noua ne revenea partea ei de mostenire nu bunicii. Ce putem face pt a ne recuprera ceea ce ne revenea?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 17:37, 3 August 2009
Daca exista doar semnatura bunicii pe certificatul de mostenitor dupa bunicul se poate cere anularea acelui certificat de mostenitor. Dar citind mai bine ce ati scris, ati mentionat ca s-a deschis succesiunea dupa bunica, toata averea acesteia revenind in mod egal celor doua fiice: mama dvs si sora dansei. In aceasta masa partajabila intra si averea bunicului, care a fost mostenita in intregime de bunica. Daca sora mamei va da in judecata pentru a nu mai primi 1/2 din bunurile bunicii, se poate respinge in instanta aceasta actiune pe motiv ca mama dvs a renuntat (desi daca nu este semnatura ei, vezi renuntare expresa !!) doar la cota parte ce i-ar fi revenit dupa bunicul. NU a renuntat niciodata la mostenirea lasata de bunica !!!
Si daca se cere anularea certificatului de mostenitor dupa bunicul meu, nu se anuleaza automat si cel dupa bunica, ca si masa partajabila vorbesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! sora mea a renunțat la succesiunea dupa decesul ... Eli05 Eli05 Bună ziua ! Sora mea a renunțat la succesiunea dupa decesul tatălui nostru , S- a făcut o succesiune dupa deces tata , în care am fost inclusa eu ca fiica ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament mostenit ancacatya ancacatya buna ziua,mama mea este mostenitoarea unui apartament ramas de la parintii ei(bunicii mei),Nu s-au facut nici un act de trecere a apartamentului pe numele ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)