avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Declaratie impozit cladiri peroane fizice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Declaratie impozit cladiri peroane fizice

persoanele fizice care au in proprietate un imobil rezidential (cu destinatia de locuinta), au obligatia de a depune o noua declaratie de impunere pentru stabilirea impozitului pe cladiri,model ITL 2016?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:47, 28 Ianuarie 2016
Nu au acestă obligație.
Numai persoanele fizice care dețin la data de 31 decembrie 2015 clădiri nerezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă au această obligație
legea 227/2015
"ART. 495 - Dispoziţii tranzitorii
În vederea stabilirii impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2016, se stabilesc următoarele reguli:
a) persoanele fizice care la data de 31 decembrie 2015 au în proprietate clădiri nerezidenţiale sau clădiri cu destinaţie mixtă au obligaţia să depună declaraţii până la data de 31 martie 2016 inclusiv, conform modelului aprobat prin ordin comun al ministrului finanţelor publice şi al ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice, în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentului cod;"

[ link extern ]


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite locale 2016 flo72 flo72 Buna seara, In noul Cod Fiscal care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016 se precizeaza ca valoarea impozabila pentru cladirile nerezidentiale se ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire rezidentiala nicolaeelena nicolaeelena In locuinta de domiciliu are sediul si un PFA pe numele unui membru al familiei. Acesta utilizeaza propriul dormitor pentru desfasurarea activitatii, fiind-i ... (vezi toată discuția)
Impozitare cladire nerezidentiala Tobor Tobor Buna ziua! Ce sanse sunt sa castig printr-un proces, scăderea impozitului la o casa care DOAR in acte este trecuta ca si spatiu comercial, in realitate in ... (vezi toată discuția)