Buna ziua,
As dori si eu cateva detalii referioare la o succesiune. Parintii mei au divortat prin 1998. Tatal meu a stat in concubinaj de atunci cam pana in 2007 si atunci s-a recasatorit cu Lili, dupa care au facut un copil. In anul 2000 Lili a cumparat o parte dintr-un apartament. Dupa casatoria din 2007 a primit 3/5 din acel apartament ca si donatie. Tata a mai cumparat o masina dupa 2007 si a luat in concesiune un garaj. Tatal meu a decedat in 09.2015 .Intrebarile mele sunt : Pe care bunuri se poate face concesiunea ? Cele dupa 2007? Donatia se poate ataca ? Si daca da, care sunt sansele de castig ? Ce procentaj din succesiune imi revine mie (mergand pe ideea ca se imparte la 2 copii si nevasta ultima) ? Garajul concesionat se poate prelua de catre mine (sau se poate pune in calcul)?
Cred că întrebarea dv este pe care bunuri se poate face moștenirea?
Răspunsul este pe toate bunurile care se află în patrimoniul tatălui dv, la data decesului.
Succesiunea se împarte în felul următor, soța tatălui dv are 1/4 restul de 3/4 se împarte între dv și celălat copil. Pentru ca să preluați anumite bunuri în mod singular doar dv, ar trebui să vă înțelegeți și să faceți un act de partaj. Negociați în legătură cu cota parte din apartament care vă revine.
Da puteț ataca donația făcută soției defunctului, șansele există dar mai bine încercați să vă înțelegeți. Discutați cu ceilalți succesibili, ajungeți la un consens. Discutați și cu un avocat sau notar public.
Art 841 c. civ
deaur
va rog un raspuns :
intr-un contract de donatie cu clauza de uzufruct apare urmatorul citat :
\"Noi donatorii avem 6 copii si facem prezenta donatie cu ... (vezi toată discuția)