avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Reclamatie primarie starea civila
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Reclamatie primarie starea civila

Buna ziua,
Va Scriu in urmatoarea problema. Iubita mea este insarcinata in 5 luni, si dorim sa ne casatorim. Pentru a ne casatori, trebuie sa ni se elibereze un certificate prenuptial. asta inseamna, un drum la medical de familie, trimitere catre analize, analize- sange plus o iradiere la plamani, pretul analizelor este de 150 de ron. Apoi, iar la medical de familie, de la medicul de familie ni se elibereaza in sfarsit o hartie: apt pentru casatorie. cu aceasta trebuie in termend de 24 de ore!!!!! sa ne prezentam la primarie, primaria ne elibereaza o hartie prin care avem dreptul sa ne programam casatoria in 2 saptamani maxim!!!! as dori sa stiu cum pot da in judecata primaria pentru aceasta lege abuziva. Pentru ca: 1. daca am avea hiv sau sifilis, oricum ne-ar fi permis sa ne casatorim. 2. oamenii au contact sexual si inainte de casatorie, iar in cazul de fata, avem chiar si un copil- prietena este gravida deja, deci nu mai conteaza. 3. eu pot lua certificatul, sanatos si apt, si in 2 saptamani sa merg pe soseaua de centura, sa ma imbolnavesc si de sifilis si de hiv. 4. analizele nu sunt macar decontate de casa de asigurari. de ce sa bag eu statului 30 de euro in buzunar asa dintr-un foc pe niste analize inutile? va rog sa ma sfatuiti in aceasta problema. multumesc.

Alte discuții în legătură

Obligativitate examen rediologic casatorie miruna_smoleanu miruna_smoleanu Buna ziua, Ma intereseaza daca exista vreo lege in care se mentioneaza faptul ca examenul la plamani nu mai este obligatoriu pentru casatorie si pentru ... (vezi toată discuția)
Certificat prenunptial ContSters22096 ContSters22096 imi poate spune cineva care sunt pasii de urmat pt a-l obtine si care sunt costurile? (vezi toată discuția)
Casatorie, analize luizaluize luizaluize Doresc sa ma casatoresc,as vrea sa stiu ce analize trebuiesc facute,exista vreo lege ?multumesc (vezi toată discuția)