avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... certificat prenunptial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

certificat prenunptial

imi poate spune cineva care sunt pasii de urmat pt a-l obtine si care sunt costurile?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:55, 2 August 2010
certificat sau contract prenuptial?
Sunati la starea civila..si o sa va spuna de acolo ce analize trebuie sa faceti. Unii cer pachetul standard de analize..altii cer si HIV.
Trebuie emis cu data la care depuneti actele si e valabil 14 zile. Dar cel mai bine va interesati la starea civila direct. Costa 100-150lei:)
(Aste presupunand ca va referiti la certificat medical prenuptial.)
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
iulia., utilizator
Pentru a obtine certificatul prenuptial trebuie sa te adresezi medicului de familie, care iti va face un examen clinic general si te va trimite apoi la un laborator si la un serviciu de radiologie.
Analizele prenuptiale vizeaza depistarea maladiilor transmisibile prin sange (MTS): sifilis si HIV. Microradiografia plamanilor (MRF) are menirea de a depista tuberculoza. Daca esti insarcinata, trebuie sa-ti avertizezi medicul de familie, pentru ca radiografia dauneaza bebelusului. Odata facute aceste investigatii, trebuie sa te intorci cu fisa cu vizele obtinute la medicul de familie, care iti va semna si parafa certificatul: apt de casatorie.
Costurile sunt diferite de la policlinica la policlinica.
Certificatul prenuptial este valabil doar 24 de ore, deci trebuie sa il depui la primarie, impreuna cu celelalte acte, imediat ce il obtii.
Casa de piatra!:luck:
L.C
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie, analize luizaluize luizaluize Doresc sa ma casatoresc,as vrea sa stiu ce analize trebuiesc facute,exista vreo lege ?multumesc (vezi toată discuția)
Obligativitate examen rediologic casatorie miruna_smoleanu miruna_smoleanu Buna ziua, Ma intereseaza daca exista vreo lege in care se mentioneaza faptul ca examenul la plamani nu mai este obligatoriu pentru casatorie si pentru ... (vezi toată discuția)
Reclamatie primarie starea civila paulhitter paulhitter Buna ziua, Va Scriu in urmatoarea problema. Iubita mea este insarcinata in 5 luni, si dorim sa ne casatorim. Pentru a ne casatori, trebuie sa ni se elibereze ... (vezi toată discuția)