avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dupa 2 ani.....masina este tot pe numele meu.....si a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dupa 2 ani.....masina este tot pe numele meu.....si a facut accident

buna ziua!
am vandut acum 2 ani de zile o masina, am urmat toate procedurile ce imi reveneau mie: act vanzare cumparare, circa financiara pentru radiere si dupa ce am obtinut toate documentele i-am inmanat dosarul noului proprietar urmand sa o inmatriculeze.

acum 1 luna de zile, deci dupa app 2 ani, mi-a venit prin posta de la asirom ca tre sa-mi innoiesc asigrarea la masina pe care o vanduse in urma cu 2 ani. m-am mirat si am zis ca e o greseala. ei bine, in urma cu 2 zile am primit acasa citatie de la politia rutiera sa ma prezint in calitate de reclamat la ei pentru accident rutier. eu nu facusem nici un accident cu masina mea asa ca am sunat pentru lamuriri. mi-au spus ca este vorba despre masina pe care o vandusem si mi-au zis sa vin la ei sa lamurim.

am fost acolo cu ce acte mai aveam: copie dupa contract si o chitanta de la circa financiara, am dat o declaratie cum ca masina am vandut-o si am dat si numele cumparatorului si mi-au zis ca e ok, si sa le las numarul de telefon, dupa ce mi-au spus ca cel care conducea masina "mea" nu s-a prezentat la accidente usoara dupa ce a facut accident, dar nu a fugit de la locul accidentului.

am niste nelamuriri si sper sa ma ajute cineva in masura:

1. de ce e masina inca pe numele meu?
2. probabil ca nu avea asigurare deoarce eu primisem in urma cu o luna ca expira RCA-ul si deaia nu s-a mai prezentat. eu am scris ce spatele talonului acum 2 ani, "instrainat catre........".
ce poate sa mi se intample mie in cazul asta? ca mi-au cerut numarul de telefon. daca cel caruia i-am dat masina da talonul pierdut si nu recunoaste ca i-am vandut masina?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:27, 31 Iulie 2009
Dv. nu aveti absolut nici o vina, eu zic a ati "picat la mijloc" in sensul ca mai mult ca sigur in momentul in care politia desfasura acheta in privinta accidentului, aveau nevoie sa contacteze proprietarul masini au apelat la Serviciul comunitar de Inmatriculari si asa s-a descoperit toata poveste, mai mult ca sigur actualul proprietar va fi amendat pentru faptul ca nu a inmatriculat masina in termenul legal de 30 de zile ...........Dv. nu puteti sa mai aveti nici un fel de obligatie in ceea ce priveste aceea masina, dreptul de propritate s-a transmis la incheierea contractului, obligatia fiscala a fost achitata, radierea fiscala a fost facuta inscriptia pe talon facuta, radierea nu se mai face separat ci o data cu noua inmatriculare......deci sa fim seriosi ce era sa facetii sa mergeti cu el de mana la inmatricularii
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
Analore, utilizator
dertysweet a scris:

se pare ca nu ati citit cu atentie.

am fost la politie si am dat declartie si am lasat si copie dupa actul de vanzare cumparare.
mie nu mi-a mai venit sa platesc impozitul pentru ca masina este radiata de la circa financiara dar noul proprietar nu a mai inmatriculat-o pe numele lui la politie. doar la politie masina apare pe numele meu, nu si la circa financiara.
eu i-am dat dosarul cu tot ceea ce trebuia, mai ramanea sa se duca la circa sa o treaca pe numele lui si la politie sa o inmatriculeze. am si scris pe certificat de inmatriculare ca am instrainat-o!

nu inteleg! CE VINA AM EU? de ce ziceti ca nu m-am ocupat eu? eu am facut tot....mai ramane sa o treaca el pe numele lui, doar nu vroiatzi sa ma ocup eu de inmatricularea pe numele lui! masina era deja a lui!

Nu va enervati!
Singura dvs vina este ca atunci cand ati terminat toate formalitatile cu acest cumparator , nu ati fost cu el la politie in vederea radierii masinii ! Asta trebuia sa faceti! Sa radiati masina si sa isi ia numere rosii! iar dvs cu certificatul de radiere trebuia sa mergeti la administratia financiara pentru radiere masina de pe rolul fiscal!
Nefacand acest lucru acum pierdeti timpul aiurea! Eu zic ca este un caz oarecum norocos deoarece sunt altii care se duc la furat cu astfel de masini sau sechestreaza persoane ! Si ghiciiti pe cine cheama prima oara la politie? Exact! Pe proprietar!
Sfatul meu este sa puneti manutza pe individ si sa mergeti cu el la politie pentru a radia masina ! Dupa aceea poate sa ii dea si foc daca vrea!B-)
radierea de la adminsitratia financiara a fost facuta! radierea se face la politie in acelasi timp cu inmatricularea acum!
Datorita faptului ca aveti actele ca ati instrainat masina, nu o sa aveti probleme. Vinovat de toate se face cumparatorul. El avea obligatia legala ca in termen de 30 de zile de la achizitionarea masinii sa o inmatriculeze pe numele sau, el este vinovat de producerea accidentului.
Dumneavoastra sunteti, sa zicem, un martor....si nimic mai mult. Nu vi se poate retine vreo vina.
Cumparatorul masinii dv savea obligatia in termen legal de la incheierea in forma scrisa a actelor de vanzare-cumparare cu dvs ,sa se deplaseze la administratia financiara in raza careia domiciliaza si sa ia in evideta autoturismul .Trebuia sa se deplaseze la politie ptr talon,eventual numare,nu a facut-o tot dvs sunteti in evidenta ,ca si proprieatr al masinii.Solutionati eventual amiabil cu .cumparatorul si atunci intreaga responsabilitate - nu si culpa trece in gradina lui.Exista posibilitatea ca inclusiv dvs sa fiti tras la raspundere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)
Certificatul masinii si vechiul proprietar andredani andredani buna ziua,am o problema la care asi dori sa gasesc rezolvarea cat mai repede posibil!In urma cu 3 ani sotul meu a vandut masina,a fost la RAR cu cel care urma ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta - contestare proces verbal david6 david6 Am vandut masina in Septembrie 2009 si binenteles, cumparatorul nu a mai binevoit sa o inmatriculeze pe numele lui. In Ianuarie 2010 a facut asigurarea RCA pe ... (vezi toată discuția)