avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacordare concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacordare concediu de odihna

Buna ziua,
eu si alti colegi am intrat in anul 2014 cu zile din concediul de odihna pe 2013 neefectuat in totalitate, in cazul meu 6 zile, in alte cazuri mai multe sau mai putine zile. Angajatorul, institutie de stat, ne-a comunicat in 2014 celor care mai aveam de efectuat concediu din anul 2013 ca, potrivit legii, nu mai avem dreptul la concediul neefectuat in totalitate in 2013 si ca l-am pierdut.
Ce putem face in aceasta situatie eu si colegii mei ca sa ne putem recupera zilele de concediu?
Cel mai recent răspuns: MariCecilia , utilizator 13:41, 10 Februarie 2016
Dreptul la CO nu se prescrie.

Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

De asemenea, puteti sesiza Inspectia Muncii sau ITM-ul, intrucat aceste institutii au atributii de control in ceea ce priveste stabilirea si acordarea drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi decurgand din munca prestata.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu neefectuat mihai lupu mihai lupu Buna ziua, Recent am aflat ca sotia are niste zile de concediu de odihna neefctuat din 2013 - 9.66 zile, 2014 - 1.33 zile, 2015 - 4 zile, 2016 1.35 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna steluta-tah steluta-tah Concediu de odihna neefectuat în 2016,și doresc sal efectuez în 2017 îl pot efectua cu bani sau numai am dreptul la bani faptul ca nu la - m ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna SelaruMarian SelaruMarian Soția maii are dreptul la concediul de odihna neefectuat în anul 2017 și integral anul 2018,având în vedere că din luna mai 2017 și pana în prezent a ... (vezi toată discuția)