avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitutea de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitutea de trecere

Buna ziua.

Vecinul care are un drum de acces la drumul public de 2 m latime poate sa obtina un drept de servitute asupra terenului meu pentru a-si lati acea cale de acces de 2m. Care este latimea minima la care ar avea dreptul? Poate obtine acest drept chiar daca asta ar insemna sa mi se darame anexele din spatiul respectiv?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:42, 2 Februarie 2016
Depinde de situatie, nu incape? cat de lung e drumul sau de acces?
Nu lungimea e problema ci latimea. Are 2 m latime si vrea mai lat sa intre cu utilaje mari. Pentru asta ar trebui sa daram o anexa aflata pe terenul me
Nu am intrebat de lung cat e de lat degeaba. Are relevanta mai mult din situatia de fapt. Acum, ca spuneti de utilaje, conteaza si care e destinatia proprietatii, ce utilaje etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan fara drum de acces elena_ploiesti elena_ploiesti Buna ziua, Sunt in situatia in care Primaria B. sa elibereze tituri de proprietate pe terenurile detinute de bunicii-parintii mei de peste 40 ani si as ... (vezi toată discuția)
Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)