avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire sotie supravietuitoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire sotie supravietuitoare

Buna ziua! X a cumparat un teren pe numele lui, la decesul lui s-a facut succesiune, unii au renuntat si au ramas mostenitoare 2 fiice. Ambele casatorite in momentul cumpararii terenului. Una a decedat ( s-a facut succesiune pe bunurile acumulate in decursul vietii impreuna cu sotul, dar nu si pt. teren - era in anul 1984). Sotul Y a vandut, impreuna cu fiii tot ce aveau ( fara partea de teren, care nu a fost cuprinsa in succesiune). Dupa cativa ani sotul s-a recasatorit, apoi dupa alti cativa a decedat. A doua sotie traieste, nu stiu daca a facut succesiune dupa el ( isi cumparasera impreuna o garsoniera). Cu putin timp in urma a decedat si cea de-a 2-a fiica a lui X dupa care trebuie facuta succesiunea. As vrea sa stiu daca a 2-a sotie a lui Y are drept de mostenire asupra terenului care a fost cumparat de tatal primei lui sotii, deci n-a fost bun dobandit de cei 2 in timpul casatoriei. E vorba de mostenire de la tatal primei lui sotii. E clar ca baietii din prima casatorie au dreptul dupa mama lor, cu cea de-a doua n-a avut copii.
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 15:05, 31 Iulie 2009
Va multumesc, am inteles! Mi se pare incorect, dar asta e!
Viata nu este tot timpul roz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters252781 ContSters252781 buna seara am doua intrebari? 1 tatal socru vrea sa ne dea loc pentu a ne construi o casa ce pasi trebuie sa urmez? 2 tatal socru are 2 copii si este la a ... (vezi toată discuția)
Mostenire azaria azaria buna ziua, doresc sa stiu dupa moarte sotului ce parte din avere ai ramane sotiei? mentionez ca bunurile au fost facute in aceasta casatorie. noi nu avem copil ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)