avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vizite la domiciliul angajatilor bolnavi.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vizite la domiciliul angajatilor bolnavi.

buna ziua,
in ccm pe unitate avem un articol care prevede sa se efectueze vizite la domiciliul bolnavilor pentru verificarea sanatatii acestora,cu mentiunea ca ccm a fost negociat,inregistrat inainte de aparitia legii care a abrogat aceste masuri.va rugam sa ne spuneti daca angajatorul mai are dreptul legal de a face aceste vizite? ce se intampla daca angajatorul nu tine cont de modificarile legislative si face referire la CCM?,mentionez ca in luna decembrie nu a platit concedii medicale,luind aceasta masura in urma vizitelor la domiciliul angajatilor.
va multumim!=D>
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:08, 29 Ianuarie 2016
tinand cont de abrogarea prevederii respective, clauza din CCM este ilegala si ar trebui modificata. neplata concediilor medicale reprezinta un abuz din partea angajatorului. nu are voie sa faca asa ceva.
Art.132 alin.1 din Legea nr.62/2011, clauzele contractelor colective de muncă pot stabili drepturi şi obligaţii numai în limitele şi în condiţiile prevăzute de lege.

Prin urmare, clauza respectiva trebuie sa fie anulata de catre instanta de judecata, daca partile nu o scot din cuprinsul c.c.m.-lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncheierea ccm este sau nu obligatorie gabieru gabieru partea patronala speculeaza cu promptitudine lacunele legislative. astfel, conform legii 62/2011, negocierea ccm este obligatorie la unitatile cu peste 15 ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura marinad marinad Daca firma pe care o administrez, face parte din ramura electrotehnica pt. care exista ccm la nivel de ramura valabil pana in 2014, dar nu se regaseste in ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura MariaRamona MariaRamona Conform carei legi exista obligativitatea incheierii si respectarii unui ccm la nivel de ramura in defavoarea celui la nivel national? (vezi toată discuția)