avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... RJIP 2016
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

RJIP 2016

Buna Seara

Cu legatura unui I.I. , in anul trecut (2015) am iesit in plus , anul 2016 incepe cu cheltuieli, fac o dispozitie de incasare ? sau nu trebuie?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:19, 9 Februarie 2016
Daca acele cheltuieli sunt mai insemnate,ar trebui facuta o dispozitie de incasare si apoi spre sfarsitul lunii una de plata,daca incasarile depasesc platile efectuate.
Buna Ziua
inca o intrebare , dispozitie de incasare/plata apare pe lista de venit brut? sau pe cheltuieli deductibile?
Sumele din dispozitiile de incasare nu reprezinta venituri brute ; cele din dispozitiile de plata nu reprezinta cheltuieli deductibile.
Multumesc foarte mult!

Am gandit ca fac o dispozitie de incasare cu o anumita valoare ( care nu se aplica la nimic) si folosesc banii ( pentru acoperiea cheltuielilor ) pana cand incasarile depasesc valoarea respectiva, ulterior fac o dispozitie de plata fara aplicarea ce cheltuieli au fost.

Corect asa ? Sau fiecare dispozitie de incasare trebuie sa se refere in mod obligatoriu la o chitanta sau la un bon fiscal)?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
imike, utilizator
Corect ce este mentionat in prima fraza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inserare tranzactie in rjip sau nu? cojo3x cojo3x Buna ziua. Anul acesta am avut ceva incasari prin banca. Problema este ca nu am putut sa platesc din banca mea catre banca beneficiarului si am fost obligat ... (vezi toată discuția)
Cum calculez venitul net pt cabinet? floryana2ro floryana2ro Buna ziua, am un cabinet de psihologie deschis recent si as dori sa stiu cum calculez venitul net impozabil daca am incasarile mai mici decat cheltuielile. Cum ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala Marru Marru Buna ziua, Eu realizez decoratiuni cu ajutorul nodurilor decorative. Am deschis II (ieri am luat certificatul de inregistrare). As avea cateva intrebari, ... (vezi toată discuția)