avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor urgent!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor urgent!!!

Buna ziua,

Sunt o mama divoratata si urmeaza sa plec in strainatate, pentru o perioada de 6 luni.
Copilul in varsta de aproape 10 ani se afla in custodia mea.As dori sa las copilul tatalui, sa inchei la notar un act in care sa ii permit tatalui sa se ocupe de toate formalitatile care privesc binele copiluli, in lipsa mea, cum ar fi mutarea de la scoala la care este acum , la alta scoala.
As dori sa stiu daca legea ma obliga sa ii ofer tatalui o suma de bani, pentru fetita, pentru aceasta perioada, tinand cont ca eu sunt cea care are tutela asupra fetitei, si daca da, sa imi spuneti si mie care este aceasta lege
Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 12:44, 1 August 2009
din mesajele primite, reiese faptul ca nu sunt obligata sa trimit bani pt ingrijirea ei, se poate ocupa tatal ei in lipsa mea.corect?
doar obligata moral... pana la urma este copilul dvs.
sunt de parere ca ar trebui sa gasiti un alt ingrijitor copilului dumneavoastra pentru perioada in care parasiti tara.....cum au spus si colegii mei , in lipsa dumneavoastra tatal poate cere instantei reincredintarea minorului , mult succes si intelepciune in luarea celei mai importante decizii
Codul familiei prevede ca ambii parinti trebuie sa contribuie la cresterea si educarea minorilor.
mi se pare firesc sa contribuiti si dvs., legea va incredintat dvs. copilul cu obligatia tatalui la plata pensiei de intretinere.Ca mama nu mi se pare corect si moral din partea dvs. sa i lasasticopilul tatalui fara a contribui cu nimic la cresterea acestuia. Tocmai de aceea ,legea obliga ambii parinti la plata cheltuieleilor pentru cresterea si educarea copilului.

Alte discuții în legătură

Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)
Custodie minor oana99 oana99 As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr o problema. Acum 4 ani in urma divortului copilul meu a fost dat tatalui spre crestere si educare. Motivul a fost ... (vezi toată discuția)
Abandon familiar Nadia77 Nadia77 Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)