avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum obtin dubla cetatenie pentru copil?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum obtin dubla cetatenie pentru copil?

Buna ziua ,

Sunt cetatean roman , tatal copilului meu cetatean turc. Copilul are 4 ani, este nascut in Romania si recunoscut de tatal lui in certificatul de nastere in Romania. Copilul nu are deocamdata cetatenie turca. Cum ii pot face dubla cetatenie ? Ce acte sunt necesare si unde ma pot adresa pentru a inscrie copilul in evidenta populatiei in Turcia?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
Ally111, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:15, 30 Martie 2016
Copilul unui tata turc sau mame turcoaice este turc. Art. 66 din Constitutia Turciei.

Deci copilul are dubla cetatenie din nastere. Cum ii faceti acte de identitate turcesti va poate lamuri Consulatul Turciei. Atentie ca cetatenia turca nu presupune doar drepturi ci si obligatii. De ex. pentru cei de sex masculin efectuarea serviciului militar obligatoriu sau rascumpararea acestuia cu o suma de bani (in prezent 1000 euro). Simplul fapt ca are dubla cetatenie nu-l scuteste de efectuarea serviciului militar in Turcia.

Mai departe, dreptul turcesc afecteaza mostenirile, chiar si ale cetatenilor turci din afara Turciei.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2016
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in turcia - schimbare de nume alexandra30 alexandra30 Buna zıua vreau sa ma casatoresc ın Turcıa dar nu vreau sa trec eu pe numele luı se poate ca el sa treaca pe numele meu? multumesc (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean roman cu cetatean sua hamzaxxxl hamzaxxxl Salut. Am si eu nevoie de ajutor va rog. Eu sunt cetatean roman, iar sotia mea este cetatean american(SUA). Ne-am casatorit religios si dorim sa facem ... (vezi toată discuția)
Viza - am depasit cele 90 de zile se sedere in turcia mitzyca mitzyca buna ziua.am si eu o intrebare ,daca imi poate raspunde cineva urgent!!!!sunt casatorita cu un cetaten turc in romanıa.ne aflam ın turcıa de 7 ... (vezi toată discuția)