avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 088 SITUATIE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 088 SITUATIE

Buna ziua, am o situatie.
Am deschis o firma in noiembrie anul trecut si dupa ce am strans toate documentele pentru 088 timp de 2 saptamani, am depus dosarul la Anaf Ilfov. A fost ok, l-a primit, asteptati mail. Pana aici toate bune. Mers pe la jumatatea lui decembrie, intrebat anaf, inca nu s-a procesat, asteptati. Apoi pe la inceput ianuarie acelasi asteptati.
Sfarsitul lui ianuarie, bingo, este in lucru, primesc mail dupa cateva zile sa ma prezint cu ci si aviz ceccar firma de conta . Sun conta, imi spun ca nu au asa ceva, presupun ca lucreaza cu cineva care contrasemneaza cand e nevoie. Merg la interviu explic situatia dosarul este in regula (nu am avut niciodata nimic : firma, asocieri, imprumuturi la firme, cazier sau altceva, o singura amenda de la politia locala toata viata) toate bune, mai putin firma de conta cu care am contract. Mi se spune sa caut o firma cu aviz ceccar sau persoana membru ceccar si sa astept acasa ca va veni de la antifrauda sa verifice firma. Acum in situatia de fata sunt curios daca este obligatorie colaborarea cu o firma cu aviz ceccar (firma de conta cu care am contract este de vreo 8 ani pe piata, mai multi clienti, am ajuns prin recomandarea unui prieten, culmea e ca inaintea mea cu 2 saptamani luase o firma tva 088 cu dosarul facut de ei).
Ce parere aveti, e ok sa se ceara firma cu aviz ceccar? Sa schimb firma cu care am contract?
La ce sa ma astept de la controlul antifrauda?
Mai am totusi o sansa si nu as vrea sa ratez.
Mentionez ca nu am activitate, nu am crezut ca o sa dureze atat de mult si am vrut sa fiu corect si sa incep inregistrat tva intrucat furnizorii /clientii sunt pers juridice, dar platit darile la zi, declaratii, toate cele (sper).
Astept rasunsul dvs., multumesc pt rabdare, intre timp eu #-o
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
andyn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 18:30, 4 Februarie 2016
Daca firma de contabilitate lucreaza cu un cabinet /pfa expert contabil care contrasemneaza asa cum v-au spus trebuie sa existe un contract de prestari servicii intre cele doua , poate cu o copie dupa acel contract si avizul expertului contabil va dau codul de tva.( nu vad de ce se cramponeaza in acest mic detaliu , pot sa fac contract cu un expert imi iau codul de tva si ma duc tot un unde vreau eu, am avut un caz asemanator ) Prezentarea contractului cu un expert contabil nu garanteaza o colaborare viitoare.
Chiar astazi ni s-a solicitat tot pt. 088 avizul CECCAR si viza pt.anul 2016.
Nu am inteles nici eu,le-am pus la dispozitie clientului,dar consider ca este un abuz.
Precizare- am depus 088 pt.clientul meu la depasire de plafon,nu obtinere prin optiune,toate termele respectate,etc.
Curios este ca in 088 depusa am anexat contractul de conta facut acum 3 ani nu facut cu 1- 2 zile inainte,am inscris nr.autorizatiei.eu persoana ce detin certificat digital,tot ce trebuie.
Nu EXISTA firma de contabilitate fara aviz CECCAR.





Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare expert contabil maria3000 maria3000 Doresc colaborare cu expert contabil pentru certificare bilanturi si asociere firma contabilitate. (vezi toată discuția)
Ce dezavantaje pot avea? invatacel invatacel Buna ziua! Va prezint situatia si va rog sa imi spuneti daca este ok si ce dezavantaje pot avea... - am cateva firme carora le tin contabilitatea..pana la ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala gabriela.neacsu gabriela.neacsu Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema pe care am incercat sa o rezolv singura intrand pe site-ul ONRC, dar pe care nu am reusit. Sunt ... (vezi toată discuția)