avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restituire avans
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restituire avans

Buna ziua.
Am dorit in luna dec.2015 sa achizitionez prin leasing o masina de la casa auto tiriac .Am dat avans 1800 ron pt rezervare masina promitandu-mi ei ca o sa-mi dea finantare prin tiriac bank ca au colaboare. Cum tiriac banc nu mi-au dat finantare mi-au dat porsche leasing. Porsche leasing mi-a facut factura de avans integral spunandu-mi ca nu mai am treaba cu tiriac si cei de la tiriac imi vor da avansul inapoi.Am platit avansul integral la porsche am facut cerere de restituire la tiriac pt cei 1800 de lei.Cei de la tiriac imi spun telefonic ca ei imi aproba cererea de 1800 de lei dar trebuie sa-mi opreasca 1400 de lei diferenta de curs valutar(si anume porche in data de 03.02.1016 a cumparat masina de la tiriac la un curs practicat de ei si porche imi vand mie la alt curs).Cum fac ei acest lucru fara un document in prealabil? Ma puteti ajuta e urgent.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:07, 4 Februarie 2016
Buna Ziua. In primul rand trebuie studiat contractul. Daca in contract nu sunt trecute astfel de clauze trebuie notificati in scris - in primul rand.
Eu am platit avansul la porsche acum 2 zile urmand ca luni sa ma duc sa semnam contractul.Dupa ce semney contractul ei vireaza banii la tiriac auto sipot intra in posesia masinii. Ce nu inteleg eu sub ce forma imi pot ei opri banii din avansul dat la tiriac odata ce m+au pus sa fac cerere de restituire cash pt cei 1800 de lei.
Tocmai asta v-am spus. Daca in contractul cu Tiriac nu este prevazuta o astfel de clauza, sunt obligati sa va restituie toata suma de 1800. Eu inteleg ca ati platit odata 1800 la Tiriac si apoi 1800 la Porsche. Prin urmare, trebuie sa va recuperati banii de la Tiriac Auto. Iar diferenta asta de curs valutar mi se pare oricum cam mare. Inca odata...fac referire la contract sau la o prevedere in acest sens

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs istoric leasing financiar m_nitu m_nitu Buna ziua ! Apelez din nou la dumneavoastra cu multumiri pentru promptitudinea si profesionalismul de care dati dovada. Am incheiat un contract de leasing ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco criss_media73 criss_media73 am o masina in lesing cu care am avut un accident si masina a fost declarata dauna totala . cu ce bani m-as mai alege eu in conditiile in care mai aveam de ... (vezi toată discuția)
Reducerea profitului cristian.turturean cristian.turturean buna ziua. apelez la ajutorul dumneavoastra pentru a-mi da cel mai bun sfat pentru a reduce baza de calcul pentru impozitarea venitului inregistrat de ... (vezi toată discuția)