avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordin ANRSC 343
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordin ANRSC 343

Conform acestui ordin se vorbeste despre cazul in care exista cititoare pt. determinarea consumului de Energie Termica si spune ca pt. sezonul 2010-2011 daca nu exista aceste cititoare (individuale respectiv pt. total parti comune) atunci se aplica 30% din total factura pt. plata partilor comune (lunile dec, ian, febr) si respectiv 50% pt. celelalte luni cand se distribuie agentul termic.
Se aplica aceste % si in continuare in acest an sau nu, fiindca aici zice pt sezonul 2010-2011, dar nu spune daca si in continuare.
Ce sa fac daca la noi pe scara nu doresc oamenii sa plateasca consumul de Et comun. Precizez ca la noi nu exista decat ceasul principal. Precizez ca 14 din 20 au centrale proprii, dar ne-a incasat pe restul de 6 pt. total factura. Cum determinam cat se consuma la subsol, tevile ce mai trec prin ap si caloriferul si tevile din uscatorie ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:10, 9 Februarie 2016
Ordinul ANRSC nr 343/2010 se aplica numai in cazul in care exista repartitoare. Exceptia pomenita de dv. se refera, pentru aceste blocuri, la lipsa unei inventarieri, urmand ca in aceasta perioada asociatiile sa-si faca inventarierea instalatiei de caldura pentru stabilirea SET-urilor comune si individuale, de apartament.

Pentru blocurile fara repartitoare repartizarea caldurii se va face la modul clasic, pausal, in functie de cota-parte indiviza.
Faptul ca intre apartamente exista si unele dotate cu CT ai caror proprietari ar trebui sa plateasca o cota individuala din caldura la comun, asta se stabileste numai in AG a proprietarilor, iar Ordinul 343/2010 poate fi doar orientativ.
Pai da, numai ca la noi nu s-a facut nici o inventariere si nici nu se doreste o repartizare a caldurii pt. partile comune. Astfel platesc tot numai cei 6 fara centrala. Ce e de facut ?
Gasiti raspunsul in postul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul a.n.r.s.c. 343/2010 aditof aditof Am descarcat ordinul 343/2010. Dupa o studiere amanuntita am ajuns la concluzia ca neavand repartitoare pe partile comune coplata se face conform graficului de ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 as dori sa stiu daca legea in care si locatarii cu centrale termice de apartament mai platesc o cota parte la sistemul centralizat mai e valabila.am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)